Çanakkale Savaşı Kahramanı Havranlı Koca Seyit ve Çanakkale Savaşları anısına oluşturulan Koca Seyit Tiyatrosu, ‘Önce Vatan’ isimli tiyatro gösterimini Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün katkılarıyla Sındırgı’da sahnelendi. Necip Fazıl Kültür Merkezinde sergilenen oyunda izleyiciler duygulu anlar yaşadı.
Koca Seyit Tiyatrosu, bu oyununda, özellikle 276 kilogramlık top mermisini sırtında taşıyıp batırdığı düşman gemisiyle, Çanakkale Savaşları’nın seyrini değiştiren Çanakkale Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı’nın hikayesini anlatıyor. “Önce Vatan” isimli tiyatro oyununda Çanakkale kahramanı Koca Seyit’in hayatı ve Çanakkale Savaşları canlandırıldı. İlgiyle izlenen oyun izleyiciden büyük alkış aldı.
İzleyicilere tarihe yön veren Çanakkale savaşının unutulmaz anlarına götüren “Önce Vatan” oyunu sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş; “Tarihimizin sahnelerinde bu vatan için akıtılan kanların, her birisi çok değerli, her birisi çok kıymetlidir. Bizler tarih yapmaktan, tarih yazmaya vakit bulamadık. Ama Koca Seyitler, içimizde nice kahramanlar çıktı ki, bu milletin hep önünden gittiler. Allah’ın rızasını önde tuttular. Ve bu memleket için şehit oldular. Yine Allah korusun bu memlekete kastedenler olursa her bir Türk evladı, canını vermekten asla geri durmayacaktır. Sındırgı’da böyle güzel, özel tarihimizin kahramanlık sayfalarını inanın tüylerimiz diken diken olarak izledik. Böyle bir oyunun ilçemizde sergilenmesinde emeği geçenlere başta Havran Belediye Başkanımız Emin Ersoy başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Allah bu memleketin güzelliğini daim etsin. Bu memleket uğruna şehit olan kardeşlerimizin ailelerine rabbim sabır versin. Bir an önce bu memleketteki kahpe kurşunlar bitsin. Bu oyun şehitlerimiz için bir dua yerine geçer. Rabbim bizi bir olmaktan, diri olmaktan ve iyi olmaktan ayırmasın” dedi. Başkan Yavaş, konuşmasından sonra oyunculara hediye verdi.
Havran Belediyesi Kültür ve Sanat Kulübü Koca Seyit Tiyatro oyununda savaş sahnelerinin canlandırıldığı bölümde düşman gemilerine atılan top mermileri efekt kullanılmak yerine barut kullanarak gerçeğe yakın hale getirildi.
“Önce Vatan” oyununu Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Başkan yardımcısı Hasan Daşkafa, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin İlhan, Mehmet Yavuz, Daire Amirleri ve vatandaşlar izledi.