Balıkesir Merkez Küçük Sanayi Sitesi (KÜÇÜKSAN) 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. 2 adayın yarıştığı genel kurulda Ahmet Sakbaş 386 oy alarak yeniden başkan seçildi.
KÜÇÜKSAN 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı KÜÇÜKSAN Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurul’da verilen önerge ile divan başkanlığına Saffet Öncül yardımcılığına Ahmet Altıntaş, yazmanlıklara ise Hüseyin Özgen ve Erkan Şehirli seçildi. Mevcut KÜÇÜKSAN Başkanı Ahmet Sakbaş’ın açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinde yer alan Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ve Finansal tabloların okunmasının ardından Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibra edildi. Gelecek yılın bütçe ve çalışma programı görüşülüp karara bağlanmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur KÜÇÜKSAN üyelerine hitaben konuştu.
Başkan Uğur KÜÇÜKSAN sitesinin problemlerini bildiklerini ifade ederek "Her zaman yerel yönetimler olarak KÜÇÜKSAN’ın yanında olup sorunları çözmek için gayret sarf ediyoruz. Ortak akılla hareket ediyoruz. Çünkü sanayi sitemizde binin üzerinde iş yeri, 10 bine yakın çalışanıyla, üretimi ve istihdamı ile Balıkesir’in orta direğini teşkil eden Balıkesir’in en büyük fabrikası. Hakikaten örnek bir sanayi sitesi ve bununla iftihar ediyoruz. Yaptığımız bütün işleri sanayici arkadaşlarımızla esnafımızla danışarak, görüşerek yapıyoruz. Marangozlar Odası esnafı ile ilgili olarak Çayderesi rekreasyon alanıyla ilgili projemiz için burada bir görüşme yapmıştık. Marangoz, keresteci, mobilyacı esnafımızı istedik ki OSB’de bir yer de toplayalım, bir kooperatif kuralım daha derli toplu olsun. Ben oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum hemen kooperatifi kurdular OSB’ye 7 milyon lirayı yatırdılar yer tahsis edildi. Bütün işlemler sürüyor inşallah orada 250 bin m2 alanda 240 tane 150 m2 ile 3 bin m2 arasında mağazalar önümüzdeki günlerde uzun vade ve düşük faizli kredi ile de onlarında inşallah inşasına başlanacak"dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin KÜÇÜKSAN’ı kaldıracağı yolunda kamu oyunda çıkarılan spekülasyonlar hakkında görüşlerini dile getiren Başkan Uğur " Büyükşehir KÜÇÜKSAN’ı kaldırıyor, KÜÇÜKSAN’ı şöyle yapacak böyle yapacak. Öyle bir şey yok, biz sizin dışınızda oturup konuşmadan ortak akıl olmadan hiç bir karar almayız. Şuan KÜÇÜKSAN’daki mağazalar 70’li yılların sonunda planlanmış ve 80’den sonra yapılmaya başlamış mağazalar. Tabiki şartlar değişiyor istiyoruz ki yeni sanayi siteleri yapalım, en küçük mağaza bin m2 olsun. Esnafımızın sanayicimizin daha uygun şartlarda çalışmaları için sanayi siteleri yapmanın gayreti içindeyiz. İllaki buradaki KÜÇÜKSAN’ı kaldıralım atalım öyle bir şey yok. İsteyen tercih eden o yeni sanayi sitesinde de yer alsın işine marangozlar gibi devam etsin. Eskiden başkanda ifade etti KÜÇÜKSAN çöplerini kendi toplardı, şimdi Karesi Belediyemiz topluyor konteynırlarını veriyor, ibadethanelerin temizliğini yapıyor. KÜÇÜKSAN’a 2 bin 250 ton asfalt harcamışız Büyükşehir olarak bir tarafından kaldırımlar yapılmış, 190 iş yeri vardı kaçak tespit edilen, gerekli şartlarını yerine getiren 157 iş yerine yapı kullanım ruhsatlarını izinleri Karesi Belediyemiz tarafından verilmiş" şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur’un ardından kürsüye gelen CHP İl Başkanı Ender Biçki, konuşma anında sanayi esnafının tepkisi ile karşılaştı. Başkan Sakbaş’ın gerginliği önlediği olayda Başkan Biçki, konuşmasını kısa tutarak kürsüden indi.
Konuşmaların ardından başkan adayları ve yönetim kurulu üyeleri seçmen üyelere tanıtıldı ve daha sonra kurulan sandıkta oylamaya geçildi. 623 oyun kullanıldığı seçimde 13 oy geçersiz sayıldı. Mevcut Başkan Ahmet Sakbaş 386 oy alırken Kazım Özgen ise 224 oy aldı. Başkan Ahmet Sakbaş’ın Yönetim Kurulu Mehmet Kander, Hasan Nergiz, Suat Pak, Mustafa Erdur, Sefer Doğru, İdris Kaba, Mustafa Işık, Nevzat Aslan, Mehmet Başkurt ve İsmail Çömlekçi’den oluşurken Denetim Kurulunda ise Cevat Çalpak, Hüseyin Kocagöz ve Uğur Erkan yer aldı.