Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Şehit Hamdibey İlkokulunda açılan dört adet 7-11 ve 12-18 Yaş Aile Eğitimi kursunda belge almaya hak kazanan Annelere belgeleri okulda düzenlenen törenle verildi.
Belge dağıtım töreninin karnelerin verildiği güne denk gelmesi okulda farklı bir heyecanın yaşanmasına ve renkli görüntülere sahne oldu. Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Edremit te 2015-2016 Döneminde açılan 22 adet Aile Eğitimi Kursunda 417 Anne ve 20 Baba olmak üzere 437 kursiyere Aile Eğitimi verildi. Alanında uzman Rehber Öğretmenlerin görev aldığı eğitimler Şehit Hamdibey, Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, 75. Yıl Ortaokulu, İstiklal İlkokulu, Karagözoğlu İlkokulu, Şehit Öğretmenler İlkokulu gibi eğitim kurumlarında anne babalara yönelik olarak açıldı. Eğitimlere dikkat çekebilmek ve daha çok sayıda Anne Babayı eğitimlere dahil etmek amacıyla belge dağıtım törenleri düzenleniyor.
Şehit Hamdibey İlkokulunda düzenlenen belge dağıtım töreninde konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar “Çocuğun en yakın çevresi olan anne-baba yoluyla, çocuğun çok yönlü gelişimini desteklemek, toplumsal gelişme ve kalkınmaya hız kazandırmak amacıyla aile eğitimleri başlatılmıştır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzce 0-18 yaş çocukların bakımından sorumlu kişiler olan anne babalara yönelik Aile Eğitimleri tanımlanarak uygulamaya konulmuştur. Eğitimlerin gerçekleştirilmesinde emek sahibi değerli Okul Müdürümüz Nazan Özateş’e,Çeğitimlerde görev alan Rehber Öğretmenler Nevin Doğan ve Cemile Şahin’e, ve tüm kurslarımızda görev alan değerli Rehber Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. 14 hafta boyunca eğitimlere katılan siz değerli kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Hatta farklı guruplara devam ederek 28 hafta boyunca bu eğitimlere azim ve kararlılıkla devam eden siz değerli kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Aile eğitimi alan anne-babalarını, çocuklarını yetiştirmede, çocuğuna gösterdiği tutum ve davranışlarda, öz güvenlerinde, Çocuklarının okul başarılarında, çocukla etkileşimlerinde, aile içi iletişimlerinde, ev ortamını çocuğun ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenlemelerinde olumlu değişiklikler olduğu gözlendiği bu eğitimleri alan anne ve babalardan erken yaşlarda desteklenen çocukların; Haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olarak büyüdüğü, Okula daha hazır başladığı, Okul mezuniyet derecelerinde iyileşme sağlandığı, Akademik becerilerinde artış olduğu, Suça karışma oranlarında azalma olduğu, Olumlu sosyal ilişkiler kuran bireyler olduğu çeşitli araştırmalarla tespit edilmiştir. 0-3 Yaş, 3-6 Yaş, 7-11 Yaş, 12-18 Yaş Aile Eğitimi ve Baba Destek Eğitimlerine bekliyoruz.“ dedi.
Okul müdürü Nazan Özateş de “Aile Eğitimi eğitimleri son derece anlamlı ve önemli buluyoruz. Özverili bir biçimde görev alan öğretmenlerimize teşekkür ederken değerli velilerimizi tebrik ediyoruz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Okulda bu dönem öğrenci velilerine yönelik açılan dört adet Aile Eğitimi Kursunda 74 anne kurslarda başarılı olarak belge almaya hak kazandığı bildirildi. Karne gününde belgelerini almanın heyecanını yaşayan kursiyerler eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği bulunan teşekkür ediyoruz dediler. Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.