Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sokaklar çiçek açmaya başladı. Sındırgı Belediyesi ve Balıkesir üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu (SMYO) işbirliği ile ‘Üniversiteli Eller Renkli Şehirler’ projesi hayata geçirilerek Rızaiye Mahallesinde evler rengarenk boyanmıştı. Sındırgı Belediyesi ve Rızaiye Mahalle Muhtarı ortak bir çalışmaya imza atarak boyanan evlerde yaşayan hanımlara çiçek verdi.
Termal Turizm alanında gelişen Sındırgı’ya gelen misafirlere gezebilecek yerler oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, üniversite yolu üzerinde bulunan evlerin duvarlarını MYO öğrencileri ve belediye personeli ile birlikte boyanmasını sağlayarak bambaşka bir çehreye kavuşmasını sağlamıştı. Rengarenk olan sokakta bulunan evlerin daha da güzel bir görünüme kavuşması için, Sındırgı Belediyesi ve Muhtarlık ortak bir çalışma başlattı. Sındırgı Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü tarafından evlerin duvarlarına çiçek saksısı koymak için askılıklar yapıldı. Askılıkların montajı bittikten sonra Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Mahalle Muhtarı Mustafa Karaca mahalle sakinlerine çiçek hediye ederek çiçek yetiştirmeye teşvik etti.
Sındırgı’nın jeotermale kavuşmasıyla beraber çeşitli otellerin yapılmasıyla turizm potansiyelinin her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Yavaş, "İlçemizin jeotermal suya kavuşmasıyla birlikte her geçen gün yeni oteller yapılarak turizm potansiyeli artmakta. Bizler de üniversiteye ulan yol olan ve Osmanlının ilk yerleştiği yer Rızaiye mahallesinde, bir çalışma başlattık. Bu çalışma ile binaları rengarenk boyadık. Vatandaşların, üniversiteli öğrencilerin ve personelin ortak çalışmasıyla sponsorlar aracılığıyla temin edilen boyalarla evler boyandı ve güzel bir görünüme kavuştu. Çiçekçilikle uğraşan muhtarımız da bir katkısı olması için vatandaşlarımıza çiçek dağıtıyoruz. Turizmle Sındırgı’ya gelen, Yağcıbedir halısını görmeye gelen, Şerif Paşa Camiini görmeye gelenlerin ’farklı ne var’ dediklerinde Sındırgı’da Osmanlının ilk yerleştiği bu Rızaiye mahallesini rengarenk boyayarak derleyip toparlıyoruz. Bu örnek çalışmayla tarihi yapıları ortaya çıkardığımız gibi güzellik katacak insanları mutlu edecek işler yapmaya çalışıyoruz. Evleri boyarken bile vatandaşlara sorarak renkleri belirledik. Bugünde çiçekleri dağıtırken vatandaşların isteklerine göre hareket ediyoruz. Bu güzel çalışma için personelimize ve muhtarımıza, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bayanlara da ayrıca teşekkür eden Başkan Yavaş, örnek projeye sahip çıkmalarını istedi.
Mahalle Muhtarı Mustafa Karaca ise, “Belediye Başkanımız mahallemizde böyle bir proje uygulamak istediğinde bizde konuyu mahalle sakinlerine sorduk. Mahalle halkımız memnuniyetle karşıladı. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza ve personeline teşekkür ediyorum” dedi.
Mahalle sakinleri ise, "Mahallemiz çok güzel oldu, mahallemizi görmeye geliyorlar ve çok beğeniyorlar. Muhtarımıza, Belediye Başkanımıza ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum” şekline konuştular.