Balıkesir’in Edremit ilçesinde çocukları şiddetten ve silahlardan uzak tutmak amacıyla başlatılan "Silahtan oyuncak olmaz" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi. Sunay Akın sigara ve içki görüntülerinin telvizyonlarda yasaklandığı gibi silah görüntülerinin de yasaklanmasını istedi.
Altınoluk Mahallesi’nde Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan CHP Parti meclis üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Yazar Erol Mütercimler, Araştırmacı Gazeteci Gürkan Hacır, Oyuncak Kütüphanesinin kurucusu sanatçı Sunay Akın, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve meclis üyeleri oyuncak silahları çocuklarla birlikte geri dönüşüm kutularına attı.
İki özel şirketin de destek verdiği kampanya kapsamında etkinliğe katılan çocuklara farklı oyuncaklar hediye edildi.
Sunay Akın, " Televizyon programlarında siz hiç sigara içen bir insan görüyor musunuz? Tabii ki görmemeliyiz. Sigara insan sağlığına zararlı. İçki içen bir insan görüyor musunuz? Hayır. Tamam görmeyelim. İçki insan sağlığına zararlı. Peki silah insan sağlığına yararlı mı, zararlı mı? Zararlı. öyleyse bütün televizyon dizilerinde, haberlerinde onca silah neden var." dedi.