Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde ilçe girişini süsleyen tarihi çınarlar bakıma girdi. İlçenin sembolü haline gelen çınarlar da Sındırgı Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü ekiplerince titiz bir çalışma uygulanarak budama ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi.
Sındırgı’da çınarların güçlenmesini sağlamak amacıyla çürümeye yol açan mantar ve bakteriler gibi zararlı etkenler ortadan kaldırıldı. Halkın can ve mal kaybına sebebiyet vermemek için ağaç yapısına uygun olarak budama işlemi gerçekleştirildi.
Tarihi dokuya sahip Sındırgı ile özdeşleşen çınarlar, bakımları yapıldıktan sonra yeniden hayat buldu. Tarihi dokuya oldukça önem veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaptığı açıklamada; "Termal turizmle gelişen ilçemizde tarihi çınarlarımız da ilçemizin bir sembolü haline geldi. Çınarların bulunduğu Balıkesir Caddesi çınarlı yol olarak hafızlara yerleşti. Bizler de bu değerleri yaşatmak adına bakımlarını gerçekleştiriyoruz, çeşitli yerlerde de gençleştirme çalışmaları uyguluyoruz. Tarihi dokuya sahip ilçemizle özdeşleşen Çınar ağaçlarımızın budanması için gerek ilçemiz gerekse ilçe dışında araştırmalar yapılarak çalışmalar başlatıldı. Bu konuda farklı uygulamalar göz önüne alınarak en iyi şekilde uygulanan yöntemler seçildi. Özellikle tarihi çınarların yoğun olduğu İstanbul, Bursa ve Kocaeli’deki çınar bakım ve budama yöntemleri doğrultusunca hareket ettik. Çınarlarımızın daha uzun süre yaşamasını ve uç dallar yeşerdiğinde daha estetik bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu doğrultuda geçtiğimiz kış aylarında oluşan tehlikeleri ortadan kaldırmak ve çınarların gövdelerinin güçlenmelerini sağlamak amacıyla yapılan araştırmalar doğrultusunda budama ve bakım çalışmalarını belirli bir kısımda gerçekleşti. Ancak halkımızdan gelen tepkiler üzerine ve kamuoyundaki yanlış bilgilendirmeler dolayısı ile çalışmalara ara verdik. Yapılan çalışmalar neticesinde çınarlardaki değişimler vatandaşlarımız tarafından da görülebilir hale gelecek. Çınarların güçlendiği ve estetik bir görünüme kavuştuğu çok rahat bir şekilde gözlemlenebilecek. Daha sonrasında da çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.