9 günlük Ramazan Bayramı tatilini, Kuzey Ege’nin Edremit Körfezi’nde geçiren tatilcilerin bir kısmı, dönüş için hava yolunu tercih edince, Koca Seyit Havalimanı’nda yoğunluk oluştu.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması, tatil yapmak isteyenlerin yüzlerini güldürürken, Kuzey Ege sahilleri tatilci akınına uğradı. 5 ilçenin yer aldığı Edremit Körfezi’nde kış nüfusu 310 bin civarında seyrederken, 9 günlük bayram tatili nedeniyle nüfus 2 buçuk milyonun üzerine çıktı. Tatilin son gününde kara yollarında yoğun bir dönüş trafiği yaşanırken, çok sayıda tatilci, daha hızlı olan hava yolunu tercih etti. Uluslar arası uçuşların da yapılabildiği Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda yoğunluk nedeniyle İstanbul ve Ankara iç hat seferlerine ilaveler yapıldı. Yaz aylarında, günde ortalama 6 uçağın inip kalktığı hava imanında tatilcilerin dönüşü nedeniyle uçuş sayısı günde 11’lere kadar çıkartıldı.
Bugün 11 iç hat uçuşu gerçekleştirilecek olan Koca Seyit Havalimanı’nda yaklaşık 4 bin 500 yolcu akışı gerçekleştirilecek. Bayram tatili süresince havalimanı personelinin tam kadro görev yaptığı öğrenilirken, iç hatlarda 3 firmanın uçakları hizmet gösteriyor. Bazı firma yetkilileri, bayram tatili yoğunluğunun ardından yaz sezonu süresince yazlıkçı olarak tabir edilen tatilcilerin geliş ve gidişleri için yoğunluk yaşanacağını bildirdi.