Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan sınır çatışmalarının ardından Bandırma’da okuyan Azeri öğrenciler ve Bandırma Ülkü Ocakları ortak eylem yaptılar.
Bandırma Ülkü Ocakları Başkanı Bahadır Genç yaptığı açıklamada, "Ermeniler tarafından Hocalı ve Karabağ’da yapılanlar dünya tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Karabağ Türk toprağıdır ve ilelebet öyle kalacaktır. Ülkü Ocakları olarak Urumçi’de, Kırım’da, Telafer’de, Kerkük’de ve Bayırbucak’da nasıl zalimin karşısında soydaşlarımızın yanında yer aldık isek Dağlık Karabağ ve Azerbaycan’da da soydaşlarımızın yanında yer aldığımızı herkese haykırıyoruz" dedi.
Daha sonra Azerbaycan Konsolosluğu Bandırma temsilcisi ve Onyedi Eylül Üniversitesi yabancı öğrenciler birliği temsilci olan Kamal Ahmedzade ise, Ermenistan askerlerinin Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırıları kınadığını söyledi. Ahmedzade, “Belirtmek isterim ki Dağlık Karabağ bölgesi 25 yıldır Ermenistan işgali altındadır. 2 milyon Azeri gördüğü zulümler neticesinde Türk topraklarından koparılmıştır. Büyük Ermenistan’ı kurmak için oynanan oyunları boşa çıkaracağız. Ermenilerin işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmesini istiyoruz. Gerekirse hepimiz Azerbaycan uğruna şehit olmaya hazırız. Biz Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler olarak Azerbaycan’a desteklerini esirgemeyen Türk halkına teşekkür etmeyi borç biliyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılan Azeri öğrenciler hep bir ağızdan Azerbaycan Ulusal Marşını okuduktan sonra eylem sona erdi.