Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ve protokol üyeleri Ramazan Bayramı arifesinde Huzurevi ve Şehitliği ziyaret etti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Balıkesir İl Emniyet Müdür Vekili Cemil Çalıcı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada Çiçeklerle karşılanan Vali Yazıcı Başkan Uğur ve protokol üyeleri Huzurevi bahçesinde yaşlılarla Bocce oynadılar. Huzur evi sakinlerinden Zuhal Kır kendi yazdığı "Öğretmenim" isimli şiirini okuduktan sonra yine kendi şiirlerinden oluşan kitabını Vali Yazıcı ve Başkan Uğur’a hediye etti. Daha sonra tek tek huzurevi sakinleri ile bayramlaşan protokol üyeleri buradaki sergiyi gezdiler. Odalarında kalan yaşlıları da ziyaret eden Vali Yazcı ve Başkan Uğur daha sonra Ece Amca Sosyal Destek Merkezi ve Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım evini ziyaret ederek yaşlılarla bayramlaşarak sohbet ettiler. Vali Yazı burada yetkililerden bilgi aldıktan sonra Balıkesir Şehitliğini ziyaret etti.Vali Yazıcı burada anı defterine yazdıktan sonra kendisine Şehitlik ve Balıkesir’li Şehitler hakkında bilgi verildi. Şehit aileleri ile görüşen Vali Yazıcı tüm Şehit kabirlerini dolaşarak karanfil bıraktı.
Şehitlik ziyaretini tamamladıktan sonra açıklama yapan Vali Yazıcı "Hüzünlüyüz tabiki ailelerimiz burada, evlatlarını vatan uğruna toprağa verdiler. Ne yapsak ne söylesek az. Ama bu vatan toprakları böyle vatan toprağı oldu. Binlerce yıldır düşmanlarımız ve sıkıntılarımız var içeriden dışarıdan. Fakat biz Allahın izniyle bu topraklarda binlerce yıl yaşadık, binlerce yıl daha yaşamaya Türkiye Cumhuriyeti olarak devam edeceğiz. Başta PKK olmak üzere onun türevlerine şu mesajı vermek isterim siz ne yaparsanız yapan biz bir karış topraktan dahi vazgeçmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar bu ülkenin topraklarını korumak için, bu topraklarda yaşayan 78 milyon vatandaşımız canını vermeye hazırdır. Bizi artık lütfen üzmeyin uğraştırmayın, yeni Şehitlerimiz olmasın kimse üzülmesin. Bizim kimseye teslim edilecek bir karış toprağımız yok. Ramazan Bayramını malum 30 günlük güzel bir ibadet ayından sonra yaşayacağız. Ben Ramazanı önemsiyorum çünkü, Ramazan ayında vatandaşlarımız diğer vakitlerde yapmadıkları ibadetleri yapıyor. Fakirler, yoksulları muhtaç insanları hatırlıyor ve onlara şevkat yardım ellerini uzatıyorlar. Yapamadıkları ibadetleri bu ayda gerçekleştiriyor. Oruçla birlikte insanların hatırlanması ve bizim bu manada Müslümanlar olarak maddi ibadetleri de yerine getiriyor olmamız güzel bir şey. Bayrama ulaştık, tabi kazasız belasız 9 gün tatil başladı. Henüz ilimizde Allaha şükür olmadı olmamasını arzu ediyoruz. Körfez bölgemiz çok yoğunlaştı tatilden dolayı. Herkese güzel, mutlu bir bayram tatili diliyorum. Kaza haberlerinin olmadığı, kimsenin ölmediği, yaralanmadığı bayramı bayram tadında mutlu bir şekilde geçirelim" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur " Ramazanı tamamladık, inşallah yarın Ramazan Bayramı. Bayram nedeniyle ziyaretlere arife gününden başladık. Huzurevi, Yaşlılar Bakım Evi ve şuanda da Şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Bu bizim geleneğimiz, geçmişimizi, atalarımızı babalarımızı dedelerimizi kabirlerini ziyaret ediyoruz. İnşallah bütün hemşerilerimize güzel bir bayram diliyoruz huzur, güven, sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde. Bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.