Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemelerde bulundu.
Vali Ersin Yazıcı Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde Beksan Çivi Tel Makina İmalat Sanayi ve Eğinlioğlu Zincir Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait fabrikaları ziyaret ederek, yapılan üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Balıkesir OSB Müdürlüğü yetkilileri ve yatırımcılarla görüşen Vali Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi’nin Balıkesir ve bölgemizin ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Yazıcı’ya, Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler ve Organize Sanayi Bölge Müdürü Mesut Eray eşlik etti.
Tesis yöneticilerinden üretim aşamaları ve yıllık üretim kapasiteleri hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, Balıkesir’e sanayi alanında böylesi tesislerin üretim ve istihdam kapasitesinin sevindirici olduğuna değindi.
Balıkesir OSB’yi sadece Balıkesir için değil, bölgeye hizmet verecek, bölgenin çevresindeki tarımsal üretimi ve sanayi potansiyelini buluşturacak bir merkez olarak düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Gerek alanı, gerek genişliği, gerekse de sahip olduğu derinliği itibarıyla bunu karşılayacak bir altyapı zenginliğine sahip. Temel altyapı ve diğer çalışmalar hızla devam ediyor ama tabii ki daha çok tanıtıma, daha çok ve hızlı bir yaygınlaşmaya ihtiyacımız var" dedi.
Üretim tesislerinde de incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, fabrikaların sadece bölgeye değil, Türkiye ve yurt dışına da hitap eden bir çapta olduğunu sözlerine ekledi.
Vali Yazıcı, incelemeleri sonrasında Balıkesir OSB’den ayrıldı.