Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, ilçede okul yaptıran ve mevcut okullara anaokulu ve ek bina yaptırmak isteyen hayırseverleri ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Cunda Uygulama Oteli’nde Balıkesir Eğitimde Nitelik Geliştirme ve İnceleme (BENGİ) Projesi Eğitim Çalıştayı için Ayvalık’ta bulunan Vali Yazıcı, hayırsever Fahri Kiraz, Cihan Şişman ve Mesut Yavuz‘a ziyarette bulundu. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde eğitim gönüllüsü hayırseverlere birer buket çiçek veren Vali Yazıcı, eğitime yapılan yatırımlardan duyduğu mutluluğu ifade etti.
Eğitime yapılan katkıların yüzyıllar boyunca ve belki de binlerce yıl devam edeceğini kaydeden Vali Yazıcı, “Çünkü bu hayırseverlerimizin yaptırdığı okullarda yetişecek yüzlerce, binlerce genç bu ülkeye kendi alanlarında hizmet edecekler. Ben, ekonomik durumu müsait olan herkese Cihan Şişman’ı örnek göstermek istiyorum. Eğitime yapılan, insana yapılan yatırım en büyük yatırımlardır. Karşılığı bana göre parayla da ölçülemez. Eğitimin insana kazandıracaklarının bir sınırı yok. Dolayısıyla bu tür hayırseverlerin çoğalmasını, bununla paralel olarak her çeşit okulumuzun çoğalmasını, Türk Gençliği’nin istediği okullarda eğitim alabilmesini bu güzel, nezih, tertemiz, gerçekten modern yapılarda eğitimlerini daha iyi alacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.
Ziyaretin ardından Yazıcı, miniklere çeşitli hediyeler vermeyi de ihmal etmedi.