Balıkesir Karesi Halk Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB iş birliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarı ile bitiren 27 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Balıkesir Karesi Halk Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB iş birliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları Valilik toplantı salonunda düzenlenen tören ile verildi. Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven yaptığı konuşmada " Balıkesir KOSGEB Müdürlüğü ile Karesi Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile gerçekleşen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sertifika törenine hoş geldiniz. Bu dönem gerçekleştirdiğimiz ve Kasım ayında başlayıp eğitimleri tamamlanan 3 adet girişimcilik kursumuzda 75 kursiyerimiz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmışlardır. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyor bundan sonraki iş ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Halk Eğitim merkezi olarak özellikle istihdama yönelik kurslara ağırlık vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle zaman zaman kurumlarımızı sivil toplum örgütlerimizi işletmeleri ziyaret edip yaklaşık 3 bini aşan kurslarımızla ilgili bilgi sunumu yapıyoruz. Bu sayede işletmelerin ara eleman ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz. Karesi Belediye Başkanımıza kurumumuza sağladığı yardım destek ve hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye ekonomisi büyümek zorunda

KOSGEB Müdürü Nizamettin Çay ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yaptığı selamlama konuşmalarının ardından Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı "KOSGEB ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün iş birliği sizinde cesaretinizle bir parçada belki hayallerinizi gerçekleştirme adına bir araya geldiniz. Mutlaka dikkatli olmak lazım, hayat özellikle para kazanmak kolay bir iş değil. Ülkenin yaşadığı bu günkü koşullar itibariyle de nasıl bu kursa katılma cesareti gösterdiyseniz bir kaç kat daha fazlasını da göstererek iş hayatına atılmanızı ben istiyorum şahsen. 15 Temmuzdan sonra yaşanan olaylar, yaşadıklarımız hepimizin malumu. Ama hatırlatmakta fayda var, Türkiye’de yaşatılmaya çalışılan o kötü olaylar adeta iç savaş çıkartılmaya çalışılması bununda başarılmadığı görüldükten sonra bu günlerde sanki bir ekonomik kriz geliyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılması bizim daha dik, daha sağlam, daha emin adımlarla yolumuza devam etmemizi gerektiriyor. Ülkeyi seven insanlar olarak her fert daha çok çalışacak. Sizlerde eğitim aldınız hayalleriniz var, hayallerinizle ilgili ilk adımı iyi düşünüp iyi planlama yaparak paranızı iyi kullanarak devletimizin sağladığı imkanları da kullanarak Türk ekonomisine katkıda bulunun lütfen. Cesaretli olun biz bu zorluk ve güçlüklerden kendimiz çıkacağız, başkası gelip bizi çıkartmayacak. Biz kendimize yeten bir milletiz, kimseye de ihtiyacımız yok, dünyayla ilişkilerimiz devam edecek karşılıklı menfaatler çerçevesinde ama bu ülkenin insanları bu ülke kendine yeter. Kendi gücüyle kendi küllerinden doğar ve büyür. Yaşatılmak istenen sıkıntıları da biz hep birlikte aşacağız. Genç arkadaşların cesaretiyle aşacağız biz bunları. Ülke ilerleyip Türkiye ekonomisi büyümek zorunda. 2023’de 17. sıradan ilk 10 büyük ekonomiye gireceksek çok çalışmamız gerekiyor. Devletimiz tarafından imkanlar çoğaltıldı, inşallah her şey gönlünüzce olur" şeklinde konuştu.

Konuşmaları ardından eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Vali Ersin Yazıcı, KOSGEB Müdürü Nizamettin Çay, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Aka Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay verdi.