Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Eser, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç BENGİ Projesi kapsamında Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda kitap okuma saatinde okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldiler.

Okuma saatinin ardından Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı BENGİ Projesinin Balıkesir ve Edremit için önemli bir proje olduğunu, bu proje kapsamında akademik başarıların attırılması, değerler eğitimine önem verilmesi, okullardaki sportif ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi ve okul-aile-toplum ilişkisinin iyileştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, “Ziyaret ettiğimiz her okulda, müdürlerimize, öğretmen ve öğrencilere projemizi anlatıyoruz, Sayın Valimiz de ilk olarak ilçemize gelerek ilçemiz öğretmenlerine BENGİ projesini anlattılar. Bizde bugün burada BENGİ projesi kapsamında okuma saatini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı; ülke olarak, daha çok gelişmek ve kalkınmak için çok kitap okumak gerektiğini, ülkemizde maalesef kitap okuma oranlarının düşük olduğunu, bu oranların yükseltilmesi gerektiğini, bu bağlamda kitap okuma etkinliklerini önemsediğini, haftada iki gün yirmişer dakikalık okuma saatlerinin tüm okullarda devam edeceğini, sık sık bu okuma saatlerine kendisinin de öğrencilere eşlik edeceğini belirtti.

BENGİ projesi kapsamında Edremit’te gerçekleşen Hedef 3’te 3 Projesine de dikkat çeken Kaymakam Ali Sırmalı, “Balıkesir İlçeleri arasında ilk üçte olmayı hedefliyoruz” dedi. Daha sonra öğrenciler Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’ya, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Eser’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç’ a sorular yönelttiler. Samimi bir sohbet havasında gerçekleştirilen söyleşi sonrası idareci, öğretmenler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.