Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Yunanistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ve kültürel işbirlikleri konuşuldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı ağırladı. Nisan ayında göreve başlayan Papoulia’ya görevinde başarılar dileyen Başkan Uğur, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ticari, ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Papoulia’nun ilk defa Balıkesir’e geldiğini ifade eden Başkan Uğur, “Balıkesir ile Yunanistan arasındaki ticareti, ekonomiyi ve dostluğu geliştirmek için bir araya geldik. Zaten şuanda Yunanistan ile bir problemimiz yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile beraber olumlu hava daha da iyiye gidiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde turistik, ekonomik, kültürel ve sosyal işbirlikler daha iyi olacağına inanıyoruz. Bizde kendisini Balıkesir’de görmekten duyduğumuz memnuniyetimizi ifade ediyoruz” diye konuştu.
Başkonsolos Papoulia ise Balıkesir’de bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, “Ahmet Edip Uğur Beyfendi ile görüşmekten ve Balıkesir’de bulunmaktan çok memnunuz. Nisan ayında göreve başladım ve Balıkesir’e ilk defa geliyorum. Burada bulunma amacımız ekonomik, kültürel her türlü işbirliğini daha yükseğe çıkarmak” dedi.
Yunanistan ile Balıkesir arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliklerinin konuşulduğu ziyarette Başkan Uğur, Papoulia’ya Merkez Bankası Darphanesi tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için basılan hatıra gümüş para hediye etti.