Ayvalık Belediyesi’nin Ayvalık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber hazırladığı çocukların kültür ve sanatla tanışmasını amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi; “Zeytin Çekirdekleri Projesi” şimdi de Boğaziçi Üniversitesi Mezunları korosuyla işbirliği yapıyor.
Zeytin Çekirdekleri daha önce İstanbul Alber Long Hall’da Boğaziçi Mezunları korusuyla minik elli koca yürekli şarkıları seslendirmişlerdi. Bu kez 25 Haziran saat 21:30’da Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi’nde sahne alacaklar.
Konser ile ilgili görüşlerini belirten Koru Şefi Mahmut Abra, "Geçmişin ve geleceğin izlerini süreceğiniz bir oyuna sizleri davet ediyoruz. Gelin, anılarımızı kırılan, düşlerimizi, hayallerimizi, bir uçurtmanın taşıyabileceği tüm umutları, şarkıların rüzgarıyla birlikte, gökyüzüne, doğru uçuralım’’dedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Geçtiğimiz iki yılda çocuklarımızın gelişimi görmek bizi oldukça mutlu ediyor. Bu projenin temelden atılan bir gönüllülük seferberliği olduğunu düşünüyorum. Çekirdeklerimizin gündüzlü yaz kampı başladı ve çalışmalarını sürdürüyor. Sanatın birçok dalında eğitim alan çocuklarımızın yeteneklerini sergilediği bu konserlerde bulunun ve onları bu heyecanlı gününde yalnız bırakmayın’’ diyerek görüşlerini ifade etti.
24-25 Haziran tarihleri arasında İstanbul Rotery Pera Kulübü, Ayvalık’a gelip incelemelerde bulunacak ve konser öncesi çekirdeklere, 2 keman ve 1 çello bağışlayacak.