Bugün biraz öz eleştiri yapalım. Haklı adamın yanında ne olursa olsun durmak insanlık görevidir.

Önceki gün ajanslardan düşen haber karşısında şok oldum. Hiç beklemediğim bir isim Fetullahçı terör örgütüyle ilişkilendirilmişti. Bu isim Baro Başkanı Vahit Bağcı’ydı.

Tabiki devletin bekası, güvenliği kendi mutluluğumdan ve ailemden bile önce gelir. Vatan olmazsa hiçbir şey olmaz. Bunu belirtmek isterim. Kahramanmaraş Emniyeti Fetullahçı terör örgütü kapsamında operasyonlarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sonuna kadar destekliyoruz.

Fakat bu operasyonları gerekçe göstererek küçük sularda büyük fırtınalar kopartarak hayatları alt üst etmekte hiç kimseye yarar getirmez.

Baro Başkanı Bağcı’yı uzun zamandır tanırım, medya kuruluşları arasında en çok haber yaptığım isimlerden bir tanesi. 17-25 Aralık operasyonundan önce de birçok kez haberini ve özel röportajını yapmıştım. 17-25 Aralık operasyonundan sonra da haberlerini yaptım.

Konuştuklarında, ilkelerinde, verdiği mülakatta en küçük bir sapmaya şahit olmadım. Birçok haber yaptığımız insanlar 17-25 Aralık operasyonundan önce koyu bir devletçi kesilirken, o tarihten hemen sonra koyu bir muhalefet olabildiğine şahit olduk.

Geçen yıl Kahramanmaraş Belediye eski Başkanı Mustafa Poyraz’da sabahın erken saatlerinde evinden gözaltına alınmış, fakat sorgunun ardından aynı gün serbest bırakılmıştı. Poyraz’ın 17-25 Aralık operasyonundan sonra en küçük bir bağlantısı bile olmamıştı. Fakat tüm ulusal basında bile bu haber geniş yankı bulmuş, Poyraz’ın siyasi yaşantısı Ak Partide sona ermişti.

Bugün aynısı Vahit Bağcı’nın da başına gelmek üzere.

Yıllardır eşinin ve çocuğunun zamanından çal, sağlığından, işinden, özel hayatından, maddiyatından çal, bu memlekete bir katkım olsun diye uğraş, sonra küçük bir kıvılcım tüm hayatını alt etmeyle seni karşı karşıya getirsin.

Doğru bildiğim insanların her zaman arkasında durmaya gayret gösterdim, sonu ne olursa olsun. Çünkü vicdanımın bunu istediğini biliyorum.

Olabilir, insanın başına her şey gelebilir. Gözaltı kararı çıkabilir, bir konu için ifadesine başvurulabilinir. Bazı meslektaşlarımda bunun içine dahil özellikle sosyal medyada sanki FETÖ’nün bir numaralı ismi gibi o kadar acımasız davranıldı ki, yargılamadan adamı hapse attırdık, yurt dışına kaçırdık, bir daha dönmez dedirttik, artık orada yaşayacak dedik.

Ne kadar pervasız bir hareketti. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Kahramanmaraş’ta Bugün gazetesi Fetullahçı terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarının tamamını haber yaptı. Hiç birini tutuklanmadan suçlu ilan etmedi.

Baro Başkanı bir avukat, devlet, millet, vatan sevgisinden asla şüphe etmediğim ve bir hukukçu olarak bu devletin yargısına güvenip gelerek sorulara cevap vereceğine inanıyorum.