AK Parti Amasra İlçe Teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi.
İftar AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri, muhtarlar ve Amasralıların yoğun katılımı ile gerçekleşti
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada Ramazan ayının, rahmet ve bereket ayı, kardeşlik ve dayanışma ayı olduğunu belirterek; “Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da Cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek ayda bizleri iftar sofrasında buluşturan Amasra Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bu ayda yardımlaşma ve kaynaşmanın en güzel örnekleri sergilenir”dedi.
"ÇEŞM-İ CİHAN’A SAHİP ÇIKIYORUZ”
Milletvekili Tunç, “Fatih Sultan Mehmet’in Çesm-i Cihan diye nitelendirdiği ve methettiği Fatih’in emanetine Amasra’mıza sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz. Bartın’ın tüm ilçe ve beldelerine olduğu gibi Amasra ilçesine son yıllarda çok önemli yatırımlar kazandırdık. Öncelikle ulaşım sorununu çözdük. 75 milyon TL değerinde Amasra tünelimizi kazandırdık. Hizmete girmesiyle Bartın’la Amasra’yı birleştirmiş olduk. Amasra-Kaleşah bağlantı yolunu ulaşıma elverişli hale getirdik. Amasra’nın deniz yoluyla ulaşımını kolaylaştırmak içinse 10 milyonluk proje olan Amasra yolcu limanını inşa ettik. Yakın zamanda gümrük tahsisiyle ilgili işlemlerde tamamlanmış olacak ve Amasra’ya yolcu gemileri deniz yoluyla turistlerimiz dünyanın her yerinden ulaşabilecek" diye konuştu.
“KAMU BİNALARI YENİLENDİ”
Amasra ilçesinde kamu binalarını da yenilediklerini söyleyen Milletvekili Tunç, "Adliyemiz yoktu. Adalet sarayını, öğretmen evini, kapalı spor salonunu, tribünleri ile Sentetik yüzeyli futbol sahasını Amasra’mıza kazandırdık. Amasra’mızda okullar yapıyoruz. Kaleşah İlköğretim ve Ortaokulu’nu Amasra’mıza yakışır bir şekilde hizmete sunduk. Şimdi de Amasra lisemizi yeniliyoruz. Amasra’ya 24 derslikli bir lise yapıyoruz. İnşaatına başladık. 6 milyon TL’lik bir eğitim yatırımı bu. Amasra Lisemizin eski binasını da Bartın Üniversitesi’nin bünyesinde bir fakülte haline getirmenin gayreti içerisindeyiz. Amasra ilçe hastanesinin çalışmaları devam ediyor Amasramıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKTIK”
Bartın ve Amasra’yı turizmde bir marka haline getirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Milletvekili Tunç, “Amasra’nın tarihine sahip çıkıyoruz. Amasra müzemiz 3 bin yıllık tarihi eserleri barındırıyor, müzenin onarımıyla ilgili çalışmalara 3 milyon TL’lik ödenek aktardık. Bu çalışmalar son aşamaya geldi. Amasra-Boztepe arasındaki Kemere tarihi köprümüzün onarımını gerçekleştirdik. Amasra Fatih Cami’nin onarımını ve çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Amasra Belediyemize kültür Bakanlığı’ndan aktarmış olduğumuz ödeneklerle Cumhuriyet Meydanı’nı ve Atatürk Anıtı’nı meydana yakışır bir şekilde yeniden düzenledik. Aynı zamanda müzenin önündeki Fatih Sultan Mehmet heykeli ve çevre düzenlemesini de yine aynı şekilde gerçekleştirdik” ifadesini kullandı.
İftara katılan misafirlerle tek tek ilgilenen Milletvekili Tunç, iftar sonrasında da teşkilat mensupları ve Amasralılarla çay sohbeti gerçekleştirdi.