Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bartın Temsilciliği öncülüğünde, Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı operasyonuna destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

“Al Bayrağını Al’da Gel” adı altında düzenlenen yürüyüşe Bartın Valisi Nusret Dirim, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Kıbrıs Gazileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bartın Cumhuriyet Meydanında toplanan çok sayıda vatandaş, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu. İstiklal marşının ardından konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bartın Temsilcisi Yücel Aydemir şu sözleri dile getirdi:

"TÜGVA olarak Afrin’de devam eden zeytin dalı harekâtına ve Mehmetçiğe destek yürüyüşü adlı al bayrağını al da gel sloganıyla düzenlediğimiz programımıza hoşgeldiniz. İnisiyatif ve sorumluluk alarak bir sivil toplum kuruluşu olarak davetimize icabet edip duyarlılığınızdan ötürü geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye gençlik vakfı Bartın il temsilciliği olarak Bartınımız dan tüm Türkiye ye ve dünyaya millet olarak bir ve beraber olduğumuzu, kenetlendiğimizi göstermek ve buradan kahraman ordumuza desteğimizi haykırmak, dosta güven düşmana korku vermek maksadıyla böyle bir organizasyon yaptık. Düzenlediğimiz bu programda bağımsızlığımızın sembolü Türk bayraklarıyla yürüyerek birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz. Yürüyüş esnasında sloganlarımız da bu yönde olacaktır. Yürüyüşümüz şehitlikte sona ereceğinden şehitlikte slogan atılmayacak kuranı kerim tilaveti ve dua ile inşallah programımız bitireceğiz. 20 Ocak 2018 tarihinde başlayan ve tam 51 gündür devam eden harekâtı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Özgür Suriye Ordusu ile birlikte başarıyla sürdürmektedir. Harekâtta 51 gün içerisinde 43 Mehmetçiğimiz şehit oldu. 156 yaralı askerimizden 117’si tedavilerinin ardından tekrar görevlerine devam ediyorlar. şu ana kadar Özgür Suriye Ordusundan da 114 asker şehit olmuştur. Allah şehit ailelerine ve milletimize sabırlar versin. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun inşallah. Allah gazilerimize de acil şifalar versin. Rabbim tüm askerlerimize de sağlık sıhhat güç kuvvet versin" dedi.

Ardından konuşan Barın Valisi Nusret Dirim ise “Bizler kendi geleceğimizi, nesillerimizin geleceğini güvence altına almak durumundayız. Hepimiz biliyoruz ki bu harekat, ülkemiz için kaçınılmaz olmuştu. Tabii ki yurt dışındaki harekat kolay değil, şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor. Mehmetçiğimizin, uzun sürmeyecek bir süreç sonunda Afrin bölümünü tamamlayacağını memnuniyetle görüyoruz.” diye konuştu.

Meydanda toplanan halk TSK’nın Afrin’de yürüttüğü harekata destek için meydandan Bartın Şehitliğine kadar yürüdü. Şehitlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.