Bartın tanıtım günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. 4 gün sürecek olan tanıtımla Ankara’da yaşayan Bartınlıların birbiriyle kaynaşması ve Ankaralı vatandaşların Bartın’ı tanıma fırsatı bulmaları sağlanacak.
Cumhurbaşkanı Vekili, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, eski Bartın Valileri İsa Küçük, Ali Çınar ile Halil Işık, Bartın Milletvekilleri Yılmaz Tunç ile Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanları Cemal Akın, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, eski Ak Parti Milletvekili Asım Kulak, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri tanıtım günlerinin açılışına katılanlar arasında yer aldı.
Bartın Tanıtım Günleri’nde açılan stantlarda Valilik ve Bartın Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş ilin ve kendi kuruluşlarının tanıtımlarını yapıyor. Amasra’daki turistik tesisler, otel motel ve restoranlar da tanıtımda yer alarak tarihi ve turistik ilçenin güzellikleriyle tarihi ve turistik değerlerini gözler önüne seriyor. Bartın’ın kültürel, sanatsal, doğal, sanayi, ekonomik, ticari ve turistik zenginliklerinin tanıtımı ön planda tutuluyor. Bartın Tanıtım Günleri süresince ziyaretçilere yöreye özgü halk oyunları gösterileri, halk müziği konserleri ve ikramlar sunulacak. İkramlar yöreye özgü yemeklerden ve gıda ürünlerinden oluşuyor. Tanıtım günlerinde ayrıca köylü kadınlar ürettikleri sebze ve meyveleri sergiledi.
Tanıtım günleri süresince valilik, belediyeler, dernek ve vakıflar, özel işletmeler stant açarak Bartın ilimizin turizm ve kültürel zenginliklerini, yöresel ürünlerimizi tanıtacak. Ankara’da, Bartın ilinin turizm ve kültürel zenginliklerin ön plana çıkarılması açısından Bartın Tanıtım Günlerinin önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Milletvekili Tunç; "Bartın ilimiz, tarihi turistik değerleri, doğal güzellikleri, denizi ve yeşiliyle ülkemizin turizm potansiyeline sahip önemli illerinden biridir" dedi.