Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Bartın Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ne, Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında yaptığı çalışmalar kapsamında ‘Bebek Dostu’unvanı verildi.
Kurumun belgesi İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor Aydın Tekin, Başhekimi Diş Tabibi Ersoy Alıcı, İdari Mali Hizmetler Müdürü Arzu Özkaya, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hürol Aksu, Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Hizmetleri Birim çalışanları ve merkez çalışanlarının katıldığı törenle teslim edildi.
“Hizmet kalitesine bakılıyor”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, “Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından buyana UNICEF işbirliğinde Anne Sütünün özendirilmesi, korunması ve desteklenmesine yönelik olarak “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülüyor. Doğru anne sütü uygulamalarını hizmet sunumuna yansıtan ve kurumsallaştıran kurumlara da bebek dostu kurum unvanı veriliyor. Uluslar arası unvan olan bebek dostu unvanını taşıyan kurumlarda, anne sütü ile beslenme desteklenerek, emzirme teşvik ediliyor” dedi.
“Anne sütünün önemi anlatılıyor”
Kurumun görevini layığı ile yaptığını da kaydeden Açıkgöz, “Merkezimiz Bebek Dostu Kurum olmak için yöneticileri ve tüm çalışanları ile gönülden, heyecanla başladıkları çalışmalarını çok kısa bir sürede tamamladılar. İlimiz Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi değerlendirme ekibi tarafından değerlendirildikten sonra, Bebek Dostu Kurum kriterlerine uygun bulunan Bartın Ağız Diş Sağlığı Merkezimiz Bebek Dostu ADSM unvanı aldı. Genel sekreterliğimiz koordinasyonu ve ilimiz halk sağlığı müdürlüğünün değerlendirmeleri sonucu bebek dostu unvanı alan Merkezimize başvuran gebe ve emzikli annelere, emzirme konusunda gerekli eğitimler yapılmakta ve anne sütü ile beslenmenin ağız diş sağlığı aşısından önemi diş hekimlerimiz tarafından anlatılmaktadır” diye konuştu.