Bartın Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığına Belediye Meclis Salonu’nda yapılan imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Bartın Belediyesi AR-GE Başkanı Aykut Oktay Ulu, Ruhsat ve Denetim Müdürü Coşkun Altay, Mali Hizmetler Müdürü Yelda Özcan, Personel Şefi Semra Köksal, Belediye İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, Başkan Yardımcısı Osman Karataş, Disiplin Kurulu Başkanı İlyas Gazek ve Yönetim Kurulu Üyesi İsa Öztürk ve Sedat Karpuz katıldı.

140 belediye işçisinin yararlanacağı Toplu İş Sözleşmesi, sözleşmenin incelenmesi ve tarafların anlaşmaya varmasının ardından Belediye Başkanı Cemal Akın ile sendika temsilcileri arasında imzalandı.

İmza töreninin ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Belediye İş Sendikası ile bir süredir toplu iş sözleşmesi hakkında görüşmeler gerçekleştiriyorduk. Bugün itibariyle sendika ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde sona gelmiş bulunmaktayız. Yeni toplu sözleşme kapsamında işçilerimizin ücret zammı konusunda günlük yevmiyeye ilk altı ay 6 TL. ikinci altı ay 6 TL’lik zam gerçekleştirdik. Ayrıca bazı sosyal haklar konusunda da iyileştirmeler yaptık. Toplu İş Sözleşmesi 1 Mart 2018 ile 28 Şubat 2019 tarihleri arasında geçerli olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana personelimizin haklarının korunması ve çalışarak hak ettikleri imkânlara sahip olmaları konusunu önemsiyor, hak ettikleri iyileştirmeleri yapmaya gayret ediyoruz. Toplu İş Sözleşmesinin tüm işçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.