Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, çocukların bedensel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine spor malzemesi yardımında bulundu.
Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri örnek bir uygulama gerçekleştirdiler. Öğrenciler “Her Okul Bizim” projesi kapsamında ilk ve ortaokulları ziyaret ederek, buradaki öğrencilere spor malzemesi yardımında bulundular. Gerçekleştirilen projenin amacının çocukların bedensel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu belirten BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında öğrencilerimiz örnek bir proje gerçekleştirdiler. Proje kapsamında; 3 jimnastik minderi, 50 futbol topu, 4 badminton raketi, 4 tenis raketi, 2 dart bordu ve okları, jimnastik kasası, badminton ve voleybol için gerekli file ile direkler okullara ulaştırıldı. Öğrencilerimizin gönüllü olarak yaptıkları bu faaliyetin, gelecek nesillerimizin sağlıklı ve başarılı olması hususunda anlamlı bir adım oldu” dedi.
Gençleri spora yönlendirmenin önemine de vurgu yapan Kul, “Dünyada sporda başarı gösteren ülkeler elde ettikleri başarılara uzun uğraşlar sonucu ulaşmaktadır. Bu nedenle çocukluktan itibaren herkesin sporla uğraşması, farklı spor faaliyetlerine yönlendirilmesi gerekmektedir. Sporu toplumun her kesimine yayarak başarılı ve ülkelerine değer katacak bir nesil yetiştirilmelidir. Spor bu noktada önemli bir konumda yer almaktadır.” diye konuştu.