Bartın Üniversitesi katıldığı Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Formu ve Eğitim Fuarı’nda 7 farklı Afrika ülkesinden 27 üniversiteyle ikili anlaşma imzalayarak, Avrupa ve Asya’dan sonra Afrika kıtasından da öğrencileri kabul edecek.
Bartın Üniversitesi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) desteğiyle Çankırı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Formu ve Eğitim Fuarı”na katıldı. 11 Afrika ülkesinden yaklaşık 85 bakanlık yetkilisinin katıldığı fuarda, Bartın Üniversitesi Sudan, Benin, Uganda, Kamerun, Somali, Etiopya ve Cezair’den 27 farklı üniversiteyle öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini içeren ikili anlaşmalar imzaladı.
Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, uluslararasılaşma yolunda Bartın Üniversitesi’nin önemli adımlar attığını kaydederek “Şu anda 13 farklı ülkeden 94 öğrenci üniversitemizde öğrenim görmektedir. Avrupa ve Asya’da yapmış olduğumuz ikili anlaşmalara Afrika kıtasından da 27 farklı ülkeyi ekleyerek, üniversitemizi 3 kıtada tanıtabilmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
BAKANLARDAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NE ÖVGÜ
Bartın Üniversitesi standının öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğü tanıtım günlerinde, standı ziyaret edenler arasında Afrika’dan Bakanlar da yer aldı. Sudan Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Sümeyya Ebu Kashawa, Cibuti Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Nabil Mohamed Ahmed ve Orta Afrika Cumhuriyeti Bakanı Aboubakar Moukades Noure ve diğer Afrika ülkelerinden yetkililer, ziyaretlerinde Bartın ve Bartın Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Sudanlı Bakan Kashawa, Bartın’dan ve üniversiteden övgüyle bahsederek, ülkesindeki 19 üniversitenin Bartın Üniversitesi’yle anlaşma imzalamak istediklerini söyledi.
Çankırı’daki fuarda Bartın Üniversitesini, Rektör Yardımcısı Prof. Dr Azize Toper Kaygın ile birlikte Uluslararası İlişkiler ve ERASMUS Ofisi’nden Uzman Burçin Kef temsil etti.