Bartın Valisi Nusret Dirim okul ziyaretlerine İnönü İlkokulu ve Hendekyanı Ortaokulu ile devam etti.
Vali Nusret Dirim, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in de hazır bulunduğu ziyaret ve incelemeler sırasında Okul Yöneticilerinden okulların fiziki ve eğitim durumu hakkında bilgiler aldı.
Düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini belirten Vali Dirim, "Bugün de siz değerli öğretmen arkadaşlarla bir araya gelmekten dolayı mutluyum. Sizlerin gayretlerinizi biliyorum. Eğitim konusunda her zaman elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstermeye çalışıyoruz. Eğitim toplumların en önemli konusudur. İlimizin eğitim durumunu en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz. Öncelikli konularımın başında eğitim geliyor, eğitimi çok önemsiyorum. Çocuklarımızın becerilerini tespit ederek aileler ile işbirliği içinde, öğrencilerimizi iyiye, doğruya, güzele yönlendirmek için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.
Öğrencilere başarılar diledi
Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Vali Dirim, kitap okumanın öneminden bahsederek, "Kitap okumak, insana bilgi zenginliğinin yanı sıra geniş kelime hazinesi ve engin bir bakış açısı kazandırır. Sizlere tavsiyem merak edin, araştırın ve çok kitap okuyun" şeklinde konuştu.
Vali Dirim, ilerleyen günlerde yapılacak TEOG sınavına girecek olan tüm öğrencilere başarılar diledi.