Bartın’da düzenlenen törenle 28 kadın çiftçiye süt sağım makinesi ve depolama tankı verildi.
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen eş finansmanını Bartın İl Özel İdaresi’nin sağladığı, iştirakçisi Budakdüzü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü ‘Sütün Sağlıklı Yolculuğu’ projesi kapsamında Bartınlı 28 çiftçiye süt sağım makinesi ve depolama tankı verildi. Düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, BAKKA İzleme Değerlendirme Birimi Başkanı Hakkı Yavuz Toplu, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, daire amirleri ve çiftçiler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “BAKKA tarafından desteklenen bu proje ile ilimizde ve ülkemizde süt kalitesini yükseltmeyi amaçladık. Daha önce bu konuda bir proje gerçekleştirmiştik. Bu projemiz bir ileri ki aşamadır. İlimizde 50 binden fazla büyükbaş hayvan var. Yıllık süt üretimi 60 bin ton civarındadır. Bu süt ilimizde ki alıcılar kadar dışarıdan gelen alıcılar tarafından da alınabiliyor. Sütün kalitesi fiyatı etkiliyor. Zaten fiyat noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Biz sütün kalitesini yükseltirsek dolayısıyla fiyatı da yükselecektir. Sütün kaliteli olarak üretilebilmesi hijyenik şartlarda elde edilmesi ve soğuk zincirde süt işleme tesisine ulaştırılmasıyla mümkündür. Bu projemizde üretimden tüketime kadar sütün kalitesinin korunması ve soğuk zincire taşınması amaçlanmaktadır. Bu amaçla 28 kadın çiftçimize süt sağım makineleri verilecek. Bunun yanında dezenfektan setleriyle birlikte süt sağımları hijyenik şartlarda gerçekleşmiş olacaktır. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından davetliler tarafından 28 kadın çiftçiye belgeleri, süt sağım makineleri ve depolama tankları takdim edildi. Daha sonra davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.