Bartın’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan OHAL’de yayınlanan ilk kararname ile 3 okul ile 4 dernek mühürlenerek kapatıldı.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle, 35 sağlık kurum ve kuruluşu, bin 43 özel öğretim kurum ve kuruluşuyla özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyonla 15 vakıf yükseköğretim kurumu kapatıldı. Ayrıca gözaltı süresi de bir aya kadar uzatıldı. Bartın’da Fettullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladığı iddia edilen 3 okul ile 4 dernek mühürlenerek kapatıldı.
Bartın’da FETÖ/PDY’ye maddi destek sağlandıkları ve örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla Özel Bartın Fatih İlkokulu, Özel Bartın Fatih Ortaokulu, Özel Bartın Batıfen Temel Lisesi ile Bartın Aktif İşadamları Derneği, Tüm Çalışanlar Ve Emekliler Yardımlaşma Eğitim Kültür Ve Sanat Derneği, Bayanlar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bartın Eğitimciler Derneği mühürlenerek kapatıldı. Mühürlenen okul ve derneklere giriş çıkışlar kapatıldı.