Jandarma Teşkilatının 177’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Bartın’da kutlama yapıldı.
İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Nusret Dirim, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Vali Yardımcıları, ilçe ve belde Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, CHP İl Başkanı Mehmet Arslan, Şehit Aileleri ve Gaziler ve askeri personel katıldı.
DALGA HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
Jandarma konulu Resim, Şiir, Kompozisyon ve Fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende, ayrıca Eğitim, Atış ve Spor dalında dereceye giren personele de ödülleri takdim edildi. Törende İl Jandarma Komutanlığında görevli "Dalga" isimli arama kurtarma köpeği de ilgi odağı oldu. Dalga isimli köpek Uyuşturucu Madde Arama Timi Gösterisi ile göz doldurdu.
177. YIL ANISINA FİDAN
Düzenlenen programda tören geçişi de yapılırken askerlerin yürüyüşü sırasında Şehit Aileleri ve Gaziler duygulu anlar yaşadı. Jandarma teşkilatının 177. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 177’ci yıl anısına Vali Nusret Dirim tarafından fidan dikimi yapıldı. Vali Dirim daha sonra İl Jandarma Komutanlığı’nın teçhizat ve araç sergisini gezerek bilgiler aldı. Törende İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Albay Aktemur “Bugün, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177’nci yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Her zaman halkımızın yanında yer aldık. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir” dedi.
Bartın Valisi Nusret Dirim ise , “Bu program benim aynı zamanda Bartın’da katıldığım ilk resmi program. İlinize yeni geldim. Bu da ilk programım olması sebebiyle benim için unutulmaz bir özellik taşıyor. Jandarma teşkilatımız Osmanlıdan bugüne hizmet veren geçmişi büyük başarılarla kahramanlıklarla dolu çok önemli güvenlik birimimiz. Ve silahlı kuvvetlerimizin önemli bir parçası. Bu güzide kuruluşumuzun bu heyecan dolu günlerinde sevinçlerini paylaşıyoruz. Ben yürekten kutluyorum. Aileleriyle birlikte nice huzurlu yıllar geçirmelerini diliyorum. Jandarma teşkilatımızın ülkemizin özellikle kırsal alanlarında iç güvenlik hizmetini başarıyla vermektedir. Kendini her gün yenilediğini, donanımını her yıl güçlendirdiğini memnuniyetle görüyoruz. Bugün Türkiye’nin hemen hemen her köşesinde gerçekten göğsümüzü kabartacak işlere imza atıyorlar. Kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. Nice yıllara diyorum. Aranıza gelmiş olmaktan, Bartın’da yaşayacak ve çalışacak olmaktan dolayı memnuniyetimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepinize en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.