Bartın’daki görevinden Yalova’ya atanan Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, FETÖ operasyonları hakkında bilgi vererek, "Bu örgüte bulaşmamış, bunlara yardımcı olup destek olmamış kişilerin korkmasına gerek yok” dedi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurumu’nun (HSYK) yaz kararnamesi ile Söke Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına atanan ve görevine 16 Temmuz’da başladıktan 10 gün sonra ikinci bir kararname ile Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen Yıldırım Özgür Bartın Gazeteciler Derneği’ne veda ziyaretinde bulundu.
"Suçsuz olanlar korkmasın"
Başsavcı Özgür, ziyarette Fetullahçı Terör Örgütü’nden dolayı halk arasında yaşanan tedirginliğin gündeme gelmesi üzerine, suçsuz olanların endişe etmesine gerek olmadığını belirterek, “Soruşturmayı titizlikle yürütüyoruz. Suçlu ile suçsuzu ayırt etmek için hassas davranıyoruz. Bu örgüte bulaşmamış, bunlara yardımcı olup destek olmamış kişilerin korkmasına gerek yok” dedi.
Başsavcılar toplantısında daha önce Yalova’ya tayin olan Bartın’ın eski Başsavcısı Şaban Yılmaz’dan Bartın’a selam getirdiğini de belirten Başsavcı Özgür, yeni görev yerine gitmek için hazırlık yaptığını, Bartın’ın yeni Başsavcı İbrahim Bozkurt’un ise 22 Ağustos günü Bartın’da göreve başlamasının beklendiğini söyledi.
"Adliye’nin açılışına gelirim"
Ziyarette yeni adliye binasının yapımı da gündeme geldi. Başsavcı Özgür yapım ihalesinin 16 Ağustos 2016 tarihinde Adalet Bakanlığı’nca Ankara’da gerçekleştirileceğini hatırlattı. Bartın Adalet Sarayı Merkez Gölbucağı mahallesinde inşa edileceğini ve ihalenin ardından 550 gün içerisinde tamamlanmasını beklediklerini de belirten Başsavcı Özgür proje çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlanan adalet sarayının yapımı tamamlandıktan sonra açılışına katılmak istediğini de söyledi.