Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, kurslarda eğitim alan çiftçilere, “Öğrendiğiniz konuları diğer üreticilerle de paylaşın” çağrısında bulundu.
Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram ‘Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi’ kapsamında Akçamescit köyünde düzenlenen ‘Süt Sığırcılığı’ kursunu ziyaret etti.
Yem bitkileri yetiştiriciliği, hayvan hastalıkları, hayvan bakım ve besleme, suni tohumlama, hastalıklardan korunma yolları ve koruyucu aşılar, ahır şartlarının düzeltilmesi ve uygun ahır şartları konularında eğitimlerin verildiği kursta kursiyerlerle sohbet eden Bayram, “Köyde kadınlarımızın iş yükünün ne denli ağır olduğunu çok iyi biliyorum. Ama burada öğrendiğiniz her konu tarımsal yönden sizlerin önünü açacak özellikte önem arz etmektedir. 2016 yılı içinde Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi ve İstihdama Yönelik Kurslarla birlikte 12 kursumuza 304 kursiyerimiz katılmıştır. Artarak devam eden çalışmalarımız ile birlikte üreticilerimiz daha teknik ve yeniliklerle donanmış bilgilere sahip olacaktır. Sizlerden ricam burada öğrendiğiniz konuları etrafınızda yaşayan tüm üreticilerimizle paylaşmanızdır. İl Müdürlüğümüz karşılaştığınız her sorunda sizlere yardımcı olmaya devam edecektir” dedi.