Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğüne Doç. Dr. Taner Bozkuş Atandı.

Bartın Üniversitesinde Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taner Bozkuş, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) müdürlüğüne atanarak, göreve başladı. Yüksekokul bünyesinde 2011 yılında öğretim üyesi olarak göreve başlayan Bozkuş, “Bartın Üniversitesi BESYO ailesine katıldığım günden bugüne kadar yapmış olduğum gerek bilimsel gerekse sportif ve kültürel faaliyetlerle katkı ve destek sağlamaya çalıştım. Bir aile olarak üniversitemizin gülen yüzü ve vitrini olmaya çalıştık. Aynı birlik ve beraberlik duygularıyla çalışmalarımızı BESYO ailesi olarak devam ettirmeye ve kurumumuzun başarısı için çalışmaya gayret edeceğiz. Yüksekokulumuzda aktif olan 6 programında tam kapasiteye ulaştığımızda yaklaşık bin 500 öğrenciye hizmet etme imkânı bulacağız. Öğrencilerimize verilen eğitim-öğretim imkânı inşallah ülkemizin sayılı spor komplekslerinden biri olacak olan yeni kampüsteki binamıza geçtiğimiz zaman artarak devam edecektir. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güç ile hizmet kalitemizi artırarak devam ettireceğimizden hiç şüphe yoktur. Bu vesile ile tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder başarılar dilerim.” dedi.

Doç. Dr. Taner Bozkuş kimdir?

1972 yılında Kars’ın Bozkuş köyünde doğan Doç. Dr. Taner Bozkuş, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Afyon Kocatepe Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Okutmanı olarak göreve başlayan Bozkuş, 1995-1999 yıları arasında Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen, 1999-2006 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2006-2011 yılları arasında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsüne görevlendirilmesinin ardından, Bartın Üniversitesine yardımcı doçent olarak göreve başladı.

Birçok kültürel ve sportif faaliyet yönetti

Bozkuş, bilimsel çalışmaları ile birlikte birçok kültürel ve sportif faaliyetlerin içerisinde yer almış, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan vekilliği ve Başkan danışmalığı, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkan vekilliği, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu MHK Üyeliği ile Eğitim Kurulu Başkanlığı, Ulusal ve Uluslararası festivallerde ve yarışmalarda sanat yönetmenliği ve jüri üyeliği, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanlığı ve Muay Thai federasyonu Üniversiteler Kurul Başkanlığı yaptı. Uluslararası kongrelerde birçok bildirisi ve yayınlanmış 2 kitabı bulunan Bozkuş, evli ve iki çocuk babasıdır.