Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na (BESYO) bu yıl alınacak 400 öğrenci için 2 bin 27 başvuru yapıldı. Başvuru yapanlar arasında 67 millî sporcu da yer aldı.
Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) özel yetenek sınavlarına rekor düzeyde başvuru yapıldı. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ile Spor Yöneticiliği Bölümlerine 3 bin 661 erkek, 846 bayan ve 177 milli sporcu elektronik ortamda başvurdu. 4 ayrı bölüme toplam 400 kontenjanın ayrıldığı BESYO’da, 67’si milli sporcu olmak üzere 2 bin 27 kişi özel yetenek sınavlarına katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek şahsen başvuru yapan adayların özel yetenek ve koordinasyon sınavları 27-30 Ağustos tarihleri arasında Bartın Üniversitesi BESYO Spor tesisleri ve Bartın Atatürk Stadında yapıldı. Özel yetenek sınavlarında adaylar ilk olarak futbol, basketbol, hentbol, voleybol, atletizm, güreş, karate, tekvando, bocce, badminton ve halk oyunları branşlarında sınava girdi. Bu sınavdan 50 puan ve üstü alanlar koordinasyon sınavında belirlenen parkurlardan geçerek mesafeyi en hızlı şekilde tamamlamak için ter döktü.
15 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı da olan yüksekokulda, sınavlarda başarılı olan adaylar 15-19Ağustos tarihleri arasında kesin kayıt yaptıracak.