Bartın Üniversitesi katıldığı, Öğrenme Şenliklerinde farklı öğrenim ve yaş grubundaki vatandaşların sosyal ve kültürel gelişimini desteklemek için çeşitli programlar gerçekleştirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Öğrenme Şenlikleri Bartın’da gerçekleştirildi. Bartın Belediyesi Sosyal Tesislerinde etkinliğe katılan Bartın Üniversitesi açtığı 8 stantla vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Üniversite’nin farklı birimlerinin yer aldığı şenliklerde, katılımcılara internet okuryazarlığı, finansal okuryazarlık, otel işletmeciliği, öğretmen adaylarının eğitsel deneyleri gibi konularda eğitimler verildi. Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi standında, katılımcılara yaşam boyu eğitim olanakları anlatıldı. Ayrıca, ziyaretçilere ön lisans, lisans ve lisanüstü öğrenim olanaklarından faydalanmak için yapılması gerekenler de aktarıldı.
Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) farklı programlarının yer aldığı etkinliklerde, Kurucaşile ilçesindeki Gemi İnşaatı Programı tarafından ahşap gemi yapımcılığı gösterildi. Bartın’ın unutulmaya yüz tutan denizcilik mirasının sergilenmesi, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ve diğer protokol üyeleri de stantı ziyaret ederek, ahşap gemi yapımı hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Vali Azizoğlu ve beraberindekiler, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının standına geçerek, Bartın Üniversitesi’nin logosunun yansıtıldığı pastayı kesti. Ziyaretçilerin dikkatini çeken bir diğer stantta ise Ulus ilçesindeki Giyim Üretim Teknolojisi Programı tarafından hazırlanan giyim model tasarımları yer aldı.
Şenlikler kapsamında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafından ziyaretçilere; bebek ve çocuklarda ilk yardım, kadınlarda aile planlaması, çocuk gelişimi, gebelikte akılcı ilaç kullanımı, evde hasta bakımı ve sağlıklı bir göze nasıl sahip olunacağı konularında bilgi verildi. Ayrıca standı ziyaret edenlerin kan şekeri ve tansiyonları ölçüldü.
Gün boyu süren şenlikler kapsamında Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan tarafından “Meslek Sahibi Olmak, Sınava Hazırlık ve Yapılması Gerekenler” adlı bir seminer de verildi.