Bartın Üniversitesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafından ‘Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’ konulu seminer gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencilerine yönelik ‘Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’ konulu seminer düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SHMYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Tümen, bilişim ve iletişim teknolojilerinin gelişiminin hayatımızın her alanını şekillendirmeye devam ettiğini belirterek, hastane bilgi yönetim sistemleriyle hastane hizmetlerinde kalitenin daha da arttığını söyledi. Tümen, “Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi sonucunda bundan birkaç yıl öncesinde hayal dahi edemeyeceğimiz pek çok şey hayatımıza girdi, yaşantımızı değiştirdi. Artık bilişim ve iletişim teknolojilerinin gelişimiyle bir yerden bir yere gitmeden birçok işi halletmek mümkün oldu. Aynı şekilde hastane bilgi yönetim sistemleriyle birlikte hasta hizmetlerinde kolaylıklar sağlandığı gibi hasta bakım sürecinin de daha rahat ve verimli yürütülmesi sağlandı. Bu hastanelerdeki kaliteyi artırırken maliyetleri de düşürdü. Aynı zamanda bireylerin elektronik takibiyle birlikte sağlık politikalarının oluşturulmasında ve sağlıklı bir toplumun varlığında da önemli bir kolaylık sağlandı.” dedi.

Ardından geçilen seminerde Meddata Bilişim Eğitim Müdürü Serkan Baştuğ tarafından sağlık bilgi sistemlerinin kullanımı, dikkat edilmesi gereken konular ve doğru veri sonuçlarının nasıl edilebileceği konularında bilgiler verildi.

Seminer, karşılıklı soru ve cevapların alınmasıyla son buldu.