Bartın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte "Kutlu Doğum Haftası, Vahdet ve Tevhid Gelin Birlik Olalım" adlı bir konferans gerçekleştirildi.
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bir konferans gerçekleştirildi. Etkinlik İslami İlimler Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Emre Bilecen’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Kutlu Doğum etkinliklerinin önemine vurgu yaparak “Peygamber Efendimizin doğumunun 1445’inci yıl dönümünde onu anlamak ve anlatmak gerçekten çok önemli. Onun hayatı ve sünneti günümüz insanının içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için gerekli. Savaşların, cinayetlerin yaşandığı şu günlerde “Kutlu Doğum Etkinlikleri” insanlığın kendine gelmesi için bir fırsat sağlıyor.” dedi.
ŞİİRLER OKUNDU, İLAHİLER SÖYLENDİ
İslami İlimler Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, birinci sınıf öğrencisi Behram Aytekin Arif Nihat Asya’nın “Naat”ını okudu. Aytekin, şiirini tamamladığında katılımcılardan yoğun alkış aldı. Ardından, İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu ilahi grubu bir dinleti sundu.
"PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED’İ İYİ ANLAMAMIZ GEREKİYOR"
Konferansta İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü "Kutlu Doğum Haftası, Vahdet ve Tevhid Gelin Birlik Olalım" adlı bir konuşma yaptı. Köycü, “Tarihin akışını değiştiren Hz. Muhammed’i anlamak, anlatmak ve bunu hayatımızda uygulamamız gerekiyor. Kutlu Doğum etkinliklerinin de 1989 yılından bu yana gerçekleştirilmesinin amacı da budur. Son ilahi mesajı insanlara ileten Peygamberimiz, asırlarca üzerinde en çok konuşulan insan olmuştur. Onu gerçek kimliğiyle anlatmaya gayret edenler kadar, özellikle son asırda İslam medeniyetine ve Müslümanlara karşı savaş ilan eden odaklar tarafından aleyhte bir algı operasyonu yaptıkları da bir gerçektir. Ancak bugüne kadar insanlığın yolunu aydınlatan Peygamberimizin mesajını durdurmaya kimsenin gücü yetmemiştir, yetmeyecektir.” diye konuştu.