Bartın’da ’Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda-2.Ulusal Çocuk Resim Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini teslim aldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç nesillerin resim üzerinden gıda güvenilirliğine dair bilgi ve birikimlerini, beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformunun oluşturulması, kamuoyunda gıda güvenilirliği ile ilgili farkındalıkların geliştirilmesi amacıyla ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen ’Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda - 2.Ulusal Çocuk Resim Yarışması’da dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Nusret Dirim tarafından verildi.
BİRİNCİLİK TOKİ’NİN
Düzenlenen törende İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Emine Sancar, okul müdürleri ile yarışmada dereceye giren eserlerin sahibi öğrenciler hazır bulundu. Ödül töreninde bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdolsetter Bayram, "2.Ulusal Çocuk Resim Yarışmasına ilimiz ilkokullarından 16 öğrenci eserleriyle başvurmuştur. Eser İnceleme Komisyonu tarafından oluşturulan jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler neticesinde Birinci TOKİ İlkokulundan Nida Nur Adaş (Tablet Bilgisayar, Kılıf ve Kulaklık), İkinci Atatürk İlkokulundan Melike Zeren Kara (Tablet Bilgisayar ve Kılıf), Üçüncü Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulundan Enes Özdemir (Desibel Bluetooth Kulaklıkla) ödüllendirilmiştir" dedi.
Vali Nusret Dirim ise yaptığı konuşmada, ‘Güvenilir gıda’ temini tüketici olarak bizlerin son derece önemsemesi gereken ciddi bir konudur. Gıda güvenilirliğine ilkokul 2. 3. ve 4.sınıf öğrencilerimizin küçük yaşlarına rağmen geleceğe dönük beklentilerini hayalleriyle süsleyerek resmetmeleri "Gıda Güvenilirliğinde" sorumluluğun şimdiden emin ellere sımsıkı alındığının somut göstergesi olarak bizleri son derece memnun etmiştir” diye konuştu.