Memur-Sen ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Bartın’da yaşanan ve 461 konut ve 72 iş yerinin hasar gördüğü sel felaketi sonrası bölgede yardım çalışması yapıldı.
Yardım organizasyonu kapsamında 200 koli gıda paketi Memur Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Bartın Şube Başkan Yardımcısı Ferhat Ay üyeler Yıldırım Altınyıldız, Ömer Omak, Fatih Karaarslan ve Hakan Irgın’ın destekleri ile ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma derneği ekiplerince Kurucaşile ilçesi Kanatlı, Meydan ve Karaman köylerinde dağıtıldı.
Eğitim-Bir-Sen Bartın Şubesi Başkan Yardımcısı Ferhat Ay, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede; 500 yılda bir yaşanan bir sertlikte sel afeti gerçekleştiğini aktardı. Yağışın aralıksız yaklaşık 18 saat sürdüğünü kaydeden Ay, köylerde birçok ev, iş yeri, samanlık yıkıldığını, elektrik hatlarının, su şebekelerinin, alt ve üst yapının kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
Ay, “Söz konusu yardımın bölgeye ulaşmasında katkılarından dolayı Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Çakıcı ve Atilla Olçum’a teşekkür ederiz” dedi.