Bartın’da başlayacak olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde çocukların ve gençlerin daha güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak amacıyla Okullarda Güvenli Eğitim Ortamının Oluşturulması Toplantısı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi ve ASO Salonunda Vali Nusret Dirim başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, İl Sağlık Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Mahalle-Köy Muhtarları, Okul Aile Birliği Başkanları, Okul Müdürleri, Eğitim Sendikaları Temsilcileri katıldı.

Toplantı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Döneminde Okullarda Güvenli Eğitim ortamının sağlanması için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı ortak çalışmalar ve II. Dönemde yapılacak olan çalışmaları kapsayan sunum ile başladı.

Değerlendirme Toplantısında konuşma yapan Vali Dirim; “Okullarda güvenliği üst seviyeye getirmek güvenlikte en önemli hedeflerimizden biridir. Okul Güvenlik Koordinatörlerimiz aktif şekilde görev yapmaktadır. Gerek merkezde gerekse ilçelerde bir takım okullarımıza özel güvenlik görevlileri tahsis ettik. Okullarımıza öğrencilerimizi taşıyan servis araçlarının güvenliği titizlikle sağlanmaktadır. Okulların iç ve çevre güvenliği açısından kamera sistemlerini güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bunların önümüzdeki yıllarda sayısını arttıracağız. Küçük büyük bütün yerleşim birimlerinde özellikle gençlerimize en büyük tehdidin madde bağımlılığı olduğunu görüyoruz. Bu konuda okul yönetimi, okul aile birlikleri işbirliği içinde güçlerimizi birleştirerek ciddi bir çalışma içerisinde bulunmamız gerekiyor. Çocuklarımızın eğitim- öğretim saatleri içerisinde internet cafe gibi umuma açık yerlere alınmaması için Valilik Kararı aldık. Bu mekanların denetimleri de ilgili birimlerce yapılmaktadır. Kişilikli, kaliteli, kendi milli ve manevi değerlerimizle donanımlı iyi bireyler yetiştirmeliyiz. 2017-2018 eğitim öğretim döneminin II. yarısının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının II. döneminin koordineli ve süreklilik sağlanarak devam etmesi gerektiği vurgulanan toplantı katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının ardından sona erdi.