Bartın Üniversitesi’ndeki konferansta kendi işini yapan yenilikçi ve girişimci kişilerin iş verimliliklerini artırmaları için zamanın etkin kullanım yolları anlatılarak, KOSGEB destek programları hakkında bilgi verildi.
Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü BAKKA, KOSGEB, SANTEZ ve Diğer Kurumlar Koordinatörlüğü tarafından, "Geleceğin Mesleği Girişimcilik İle Tanışın" konulu bir konferans gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BAKKA, KOSGEB, SANTEZ ve Diğer Kurumlar Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan, geleceğin mesleğinin girişimcilik olduğunu kaydetti. Ceyhan, ”Eğitimlerde girişimcilik ve KOSGEB programları hakkında bilgiler verilerek, yarış içinde olduğumuz bu dünyaya nasıl ayak uydurmamız gerektiği aktarılacak. Hayatın bir faaliyet ve hareket olduğunu düşündüğümüzde; hareket ve faaliyetin olmadığı yerde hayatın olmayacağı bilinmelidir. İşte bu nedenle durmadan ve dinlenmeden hayatımızı idame ettirmemiz gerekmektedir” dedi.
“ÇALIŞANLARIN YÜZDE 85’İ KENDİ İŞLERİNİ KURMAK İSTİYOR”
Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ise girişimciliğin bir meslek olarak istihdam edilen bireylerin de hayallerinde olduğunu vurgulayarak, “İşsizlik sorunun çözümünde gerekli eğitimi almış insanların kendi iş alanlarını oluşturmaları ve girişimci olmaları büyük önem taşımaktadır. Araştırmalara göre bir işte çalışanların yüzde 85’i kendi işlerini kurmayı istiyor. Kendi işlerini kurarak, kimseye minnet etmeden yaşamak elbette güzel bir durum. Ancak şunu da belirteyim, yeterli bilgi ve donanıma sahip olmak gerekiyor. Girişimciliğin gelişiminde en önemli faktörlerden birisi bu konuda verilen eğitimlerin yaygınlaştırılması ve böylece işçilerin verimliliklerinin artırılmasıdır. Bunun için girişimcilik eğitimlerinin önemi büyüktür” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLİKTE ZAMANI ETKİN KULLANMAK BAŞARIYI GETİRİR”
Konferansta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Said Kıngır “Zamanın Etkin Kullanımı” ve “Teknolojik Yeniliklere Karşı Direnme Sorunu ve Alınabilecek Önlemler” adlı sunumlarını gerçekleştirdi. Kıngır, zamanın etkin kullanımının bireyin kârına olduğunu belirterek “Girişimcilik ile öğrencilikte zamanın yerinde ve etkin kullanımı çok önemlidir. Öğrencilik zamanında iyi kullanılan zaman daha iyi bir geleceğin kapılarını açarken, girişimcilikte ise daha çok fayda üretimine zemin hazırlar. Zamandan tasarruf sağlamak hayattan tasarruf sağlamaktır. Harcanan zamanı geri döndürmek mümkün değildir. Yaşadığımız her günün bize altından daha değerli olduğu düşüncesiyle, zamanı etkin kullanıp daha çok fayda elde edip, daha az strese girebilir” ifadelerini kullandı.
“KOSGEB YENİLİĞİN VE GİRİŞİMCİNİN YANINDA OLUYOR”
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta ise “Kobi Destek ve Girişimci Destek Programları” hakkında bilgi verdi. “Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programları” konusunda da bir sunum yapan Usta, “Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak için çeşitli destek programlarımız var. Amacımız kobilerin rekabet güçlerini artırmak ve sanayiyle entegrasyonu sağlayarak ekonomik gelişmelere uygun biçimde gelişimini sağlamak. Bunu gerçekleştirmek amacıyla çeşitli programlar ve teşvikler sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinlik, aldıkları eğitimler sonunda başarılı olan öğrencilere ’Girişimcilik Sertifikaları’nın verilmesiyle son buldu.