Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği, Suriye’nin Halep kentinin rejim güçleri tarafından 350 bin sivilin bayram öncesi kuşatıldığını açıkladı.
TKÜUGD Suriye temsilcisi Hüseyin Bozan tarafından yapılan açıklamada, ’’Rejim ve şii milisler bayram öncesi kentin doğusundaki muhaliflerin kontrolünde olan ve 350 bin sivilin yaşadığı bölgeyi yeniden kuşatma altına aldı. Rejim, sivillerin olduğu mahalleri sürekli ateş altında tutuyor. Dünya en büyük kuşatılmış kent olan Halep’e duyarısız. Yardım kuruluşları bölgedeki sivillere yardım ulaştıramıyor’’dedi.
Suriye’nin en büyük kentlerinden olan Halep 2011 öncesi ülkenin ticaret ve sanayi merkezi durumundaydı. İç savaş sonrası 2012’den bu yana ikiye bölünmüş durumda olan kentin batısı rejim güçleri, doğusu ise muhalif grupların denetimi altında. Suriye’de yaşanan iç savaşın sembol şehirlerinden biri olan Halep, Esad kuşatması altında en zor günlerini bayram öncesi yaşıyor. Esad rejimin kuşatması öncesi sadece 4 kilometrelik koridorun açık durumdaydı.