Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında yüzde 50 hibe desteklemeli Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların 2016 yılı proje uygulamalarıyla ilgili bilgilendirme toplantılarına devam etti.
Toplantıların dördüncüsü müdürlük hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Şube Müdürleri, Proje Yürütme Birimi, üreticiler ve sanayiciler katıldı. Toplantıda katılımcılara, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar konularında bilgiler verildi.
Toplantıda yine, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri ve koyun, keçi ve manda, kültür mantarı, konularında sabit yatırım projeleri ile ayrıntılar sunuldu. Toplantıda konuşan Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2006 yılından beri uygulanan yüzde 50 hibe desteklemeli tarıma dayalı ekonomik yatırımlara ait projeler ile birlikte, yeni çıkan tebliğ hakkında bilgiler verdi.
Bayram ayrıca toplantıya katılan üretici ve sanayicilerin sorularını da yanıtladı.