Batman Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından 2 gün sürecek olan ‘bahçıvanlık’ eğitimi başlatıldı. 30 kişilik kontenjan ayrılan bahçıvanlık eğitimine çocuklardan üniversite öğretim görevlilerine kadar birçok kişi katılım sağladı.

Bahçıvanlık eğitimi ile katılımcıların kendi çevresindeki vatandaşları da bitkiler konusunda bilinçlendireceğini belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, dernek olarak temel amaçlarının ağaçlar ve bitkilerle ilgili insanların bilgi sahibi olmasını sağlamak ve onlarla etkileşimi daha da güçlendirmek olduğunu söyledi. Kavuş, "İlk etapta 30 kişiye 2 gün süreli bir eğitim vereceğiz. Bu eğitim sonunda da kendilerine katılım belgesi verilecektir. Eğitime katılanlar hem kendi çevresindekileri bilinçlendirecek hem de bundan sonra ağaçlarla bitkilerle daha çok bilgi sahibi olacaklardır. Eğitimimiz büyük bir ilgi gördü. İçinde gençler ve çocuklar da var. Üniversiteden hocalarımız ve ziraat mühendislerimiz katıldı. Bundan sonra bu eğitimlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

"Vatandaşlar bitki örtüsü konusunda daha bilinçli olacak"

Eğitimin katılımcılara çevre bilincini kazandıracağını söyleyen Ziraat Mühendisi Mehmet Zeki Taş, "Eğitim programımız çevre bilincini geliştirmek içindir. Çevreye çok büyük katkısı olan çevremizi güzelleştiren bitki örtüsünün bakımının ve dikimlerinin doğru yapılması için teknik olarak vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendireceğiz. Vatandaşlar bitki örtüsü konusunda daha da bilinçli olacak" diye konuştu.