Dicle Elektrik tarafından hayata geçirilen “Örnek Köy” projesine katılan köylerin sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar, Süslüce ve Işıkveren köyleri de projeye dahil oldu. Proje gereği 3 köyün elektrik şebekesi yenilenirken, meydan ve sokakları ise aydınlatıldı.
Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, “Örnek Köy” projesine dahil olmak isteyen Beşpınar, Süslüce ve Işıkveren köylerinde önce eskimiş olan 390 demir veya ağaç direği sökerek, bunların yerine beton direkler dikti. Ardından köye enerji sağlayan yüksek ve orta gerilim hatlarını elden geçiren ekipler, tüm iletkenleri de yenileri ile değiştirdi. Köylere enerji sağlayan trafoların bakımını yapan, ihtiyaca göre yer değişiklikleri yapan ekipler, köy meydanları ile sokaklara ise aydınlatma lambaları taktı.
Proje gereği köydeki tüm elektrik müşterilerinin sayaçları ise daha rahat okunabilmesi için yapı dışına çıkarıldı. Bu arada köylerin içme suyu şebekelerine ait elektrik abonelikleri de yapıldı.

Köylülere teşekkür
Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, ‘Örnek Köy’ projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar sırasında kendilerine destek veren köy halklarına teşekkür etti. Köylülerin olumlu tavrının kendilerini memnun ettiğini ifade eden İşlek, “Proje kapsamında yapılması gereken tüm çalışmaları yaptık. Köylerdeki eskimiş direk ve iletkenler tamamen değiştirildi. Trafolar bakımdan geçirilip güçlendirildi. Köylerde yeni pano ve ışıklandırma çalışmaları da yaptık. Bu çalışmaları yaparken abonesi olmayan evler kayıt altına alındı ve köylerin içme sularının da abonelikleri yapıldı. Ekiplerimize çalışmalar sırasında destek veren Beşpınar Jandarma karakolu görevlilerine de teşekkür ediyorum”’ dedi.
İl Müdürü İşlek, Beşiri ilçesinin Doruklu, Güvercinlik ve Sapanlı köylerinin de “Örnek Köy” projesine dahil edileceğini, bunun için gerekli çalışmaların ise tamamlanma aşamasında olduğunu kaydetti.