Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü İskan Dairesi Başkanlığı tarafından Hasankeyf’te 5543 Sayılı İskan Kanunu uygulamaları konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ilısu Barajı ve HES Projesinden etkilenen ailelerin yeni yerleşim alanına nakilleri, hak sahiplikleri ve borçlandırmalarına ilişkin usul ve esaslar hakkındaki kararlar ile bakanlar kurulu kararında yapılan değişiklikler ile ilgili halkı bilgilendirmek için toplantı düzenlendi. Kaymakamlık toplantı salonundan düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feriha Koç, İskan Dairesi Başkan Vekili Ali Nakiboğlu, İskan Dairesi Borçlandırma Şube Müdürü Banu Akkan ve İskan Dairesi Devlet Eliyle İskan Şubesinden Canan Dinler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, il müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü 2016/8857 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilen “Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen ailelerin yeni yerleşim alanına nakilleri, hak sahiplikleri ve borçlandırmalarına ilişkin usul ve esaslar” hakkındaki kararlar konusunda Hasankeyf halkı bilgilendirildi.