Avrupa Korozyon Federasyonu ve Türkiye Korozyon Derneği’nin on dördüncü kez düzenlediği ve Bayburt Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Korozyon Sempozyumu’nun açılışı Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Korozyon Derneği Başkanı Hüseyin Necil Kurtkaya ve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın konuşmalarını yaptığı sempozyuma Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jan. Alb. İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan Uğurlu ve Bayburt İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya katıldı.
Prof. Dr. A. Fuat Çakır’ın “Korozyon: İnsanlık İçin Stratejik Öneme Sahip Tabii Bir Olay” ve Mr. Abed Sneineh’in “Cathodic Protection Services” adlı sunumlarının yapıldığı açılış oturumu, Prof. Dr. Mustafa Doruk’un başkanlığında gerçekleştirildi. Korozyonun ülkemiz için önemine değinen Prof. Dr. Selçuk Coşkun, korozyonunun önlenmesinin kurumlar için önemli bir maddi kazanç olacağını ve bu kazancın sağlanabilmesi için bu alanda yapılacak çalışmalara Bayburt Üniversitesi olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.
Sunumların 3 salonda birden süreceği sempozyum, korozyon alanında dünyanın önde gelen akademisyenlerinin katılımlarıyla 3 gün boyunca devam edecek.