AK Parti Bayburt İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, AK Parti teşkilatının Türkiye siyasetinin omurgası olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla bizler her an, her zaman dinamik, uyanık, enerjik, birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız, buna ihtiyacımız var. 15 Temmuz’da buna ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu, bunun ne kadar gerekli olduğunu hep birlikte yaşadık." dedi.
Yüksektepe, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin ve Türk halkının hain bir kalkışmayla karşı karşı kaldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Hiçbirimiz rüyalarımızda bile göremezdik ama Rabbime hamd olsun. Biz kahramanlığın o tankların üzerine atılmayı, şehadete koşmayı hep Çanakkale Zaferi’nde, Kurtuluş Savaşı’ndaki zaferlerde, Malazgirt’te, Bedir’de, Uhut’ta olduğunu zannediyorduk. Çünkü bunları biz yaşamadık ama 15 Temmuz gecesi biz bunu yaşadık. Bundan dolayı bugün burada birlikteysek, birbirimizle konuşabiliyorsak milletimizin o ferasetli, o kararlı, o yürekli, o kahraman ruhu sayesindedir. Biz AK Partiyiz, Adalet ve Kalkınma Partisi. Bizim yolumuz doğru bir yol. Dolayısıyla her birimizin omuzundaki, mahallemizdeki üyemizden il başkanımıza, belediye başkanlarımızdan milletvekillerimize, bakanlarımıza kadar ve Sayın Başbakanımıza kadar hepimizin omuzundaki yük çok büyük. Çünkü sadece bu coğrafyadaki Müslümanlar değil, dünya mazlumlarının umudu Türkiye."
Kavcıoğlu: “Mağdur edebiyatının piyonu olmayalım”
Toplantıda konuşan AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu da bazı iç ve dış mihrakların 15 Temmuz’da Türkiye üzerinde oynamak istedikleri oyunlarda başarılı olamayınca şimdide Türkiye’nin kendi insanlarını mağdur ettiği algısını yaymaya çalıştığını ifade etti.
Kavcıoğlu: "Bizi sağlı sollu vurarak oluşturmaya çalıştıkları algı. Bunun bir tanesi paralel yapıdan kaynaklanan algı. Yani içeride mağduriyet edebiyatı yaparak, dışarıda insan hakları açısından yine susturuluyor, öldürülüyor, götürülüyor, getiriliyor gibi algılar yaratarak Türkiye’nin itibarını sarsmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz’da 250 insanın canına kastdedildi, 2 bin insanımız yaralandı. O gün 250 canın canlarıyla bedel ödediğini unutmayalım. Bu ülke için, bu ülkenin varlığı için, bu ülkenin gelişmesi için hepimiz bir bedel ödeyeceksek bunu ödemeliyiz, ödeyeceğiz de. Özellikle AK Parti teşkilatları bu bedeli ödemeden hiçbir zaman çekinmeyecektir. Dolayısıyla bu mağdur edebiyatının hiçbir zaman piyonu olmayalım, kesinlikle de pirim vermeyelim."
Konuşmasında 15 Temmuz gecesi yaşananlara değinen Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise, “15 Temmuzda bu milletin çok değerli cumhurbaşkanına yapılmak istenmiştir. Bu milletin meclisine yapılmak istenmiştir bu milletin kendisine yapılmak istenmiştir. Bu anlamda Kerbela’yı düşünüyorken, Kerbelayı hatırlamaya çalışıyorken 15 Temmuzla da bu bağlantıyı kurmanızı özellikle istirham ediyorum. Bu şehir 15 Temmuzda gerçekten tarihinin derinliklerinde getirdiği bu kadim medeniyetlere kadim kültürlere ev sahipliği yapmanın onurunu il başkanından belediye başkanına ve vatandaşlarımıza kadar hep birlikte tekrar yaşamıştır. Bu büyük millete Anadolu’nun bu küçük parçasından selamını iletmiştir.” İfadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Memiş ayrıca Belediyenin hizmetlerini ve 5 yıl içerisinde hayata geçirmek istedikleri hizmetleri de anlattı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ise, yaptığı konuşmasında sık sık 15 Temmuz gecesi yaşananlara değindi. Kobal, “O kahramanların ailelerine özelikle sesleniyorum. Onlar peygamberlikten sonraki en büyük makama en büyük payeye şehitlik mertebesine ulaştılar. O kahramanlar düne kadar sizin evlatlarınızdı ancak şimdi hepimizin tüm milletin evlatları oldular.” dedi.
Toplantıya, Gençlik Kolları Başkanı Emre Sevimli ve Kadın Kolları Başkanı Susam Kaban ve partililer katıldı.