Bayburt’u ziyaret eden Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, vatandaşlar tarafından sevgi ile karşılandı. Başkan Tok Bayburt’tan birlik mesajı vererek, "Türk milleti böyle bir bütün olmaya devam ettikçe hainler kurdukları pusularda boğulacaklar" dedi.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ve beraberindeki heyet ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bayburt’a geldi. Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ile birlikte 22. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Etkinliği’nin açılışını gerçekleştiren Başkan Tok, sergilenen Bayburt fotoğraflarını ve resimlerini inceledi. Tok daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve beraberindeki heyet ile birlikte Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamlarında ziyaret etti. Başkan Tok kendilerini sıcak bir şekilde karşılayan Vali Ustaoğlu ve Başkan Memiş’e İlkadım’ın simgesi haline gelmiş Saathane minyatürü armağan etti.
Başkan Tok ziyaretlerinden ardından AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile beraber Karaaslan’ın baba ocağı Kitre köyüne hareket etti. Misafirleri ile yakından ilgilenen Kitre köyü sakinleri Karaaslan ve Tok ile uzun süre sohbet ederek isteklerini iletti.
“Türk milleti olarak bir ve beraberiz”
Başkan Tok, "Türk milleti olarak biriz, beraberiz ve kenetlenmiş durumdayız. Milletimiz tarih boyunca özgürlüğünü, kardeşliğini, birliğini ve dirliğini hedef alanlara karşı mücadelesinde hiçbir zaman yılmamış ve yorulmamıştır. Bizi bölmek isteyenlere karşı birlik beraberliğe çok ihtiyacımız var. Biz, Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 22. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat etkinliği kapsamında düzenlenen en güzel buzağı yarışması ve cirit atma yarışmalarını izlediler.