Bayburt Sağlık Sen Başkanı Fikret Lökoğlu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarınının 2016 yılında da tekrar Sağlık Sen’i tercih ettiğini söyledi.
Sağlık Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, sendika üye sayılarını 783’ çıkardıklarını açıkladı. Yeni yılda en çok tercih edilen sendika olduklarını belirten Lökoğlu, “Çalışanın tamamına yakınını Sağlık-Sen camiasına dâhil ederek, üye sayısını 783’e çıkardık. En yakın takipçi sendika üye sayısının 19. Tüm il genelinde yetkili olan Sağlık-Sen Bayburt Şubesi bu yıl yetkiyi kuvvetlendirmiştir. Gücünü milletinden ve üyelerinden alan, haksızlığın karşısında haklının sesi olan Sağlık-Sen’in ‘Genel Yetkisi’ne ilimizde de yetkili sendika olarak katkı verecek olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Sağlık-Sen ailesinin ferdi olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Lökoğlu şöyle konuştu: "Sağlık-Sen’li olmak; ideolojik saplantılardan uzak, hizmet sendikacılığından yana olmak demektir. Sağlık-Sen’li olmak; insanı merkeze almak demektir. Sağlık-Sen’li olmak; ülkemizdeki büyük değişime de toplumsal sorumluluk bilinci içinde katkı sunarken, ilke ve erdemlerinden asla taviz vermemek demektir. Değiştirirken, değişmemektir. Sağlık-Sen’li olmak; millet olarak büyük ülke hayaline ve çalışanların refah seviyesinin yükseltilmesi amaç ve hedefine ulaşmak için varlığını ortaya koymak demektir. Sağlık-Sen’li olmak; sorumluluk ve zorunluluk hissi taşıyarak, büyük hak mücadelesi ve alın teri hareketinin içinde yer almak demektir. Sağlık-Sen’li olmak; sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına öneri, rapor, program ve ar-ge çalışmalarıyla çözüm aramak ve çare olmaktır. Sağlık-Sen’li olmak; Türkiye’nin topyekun kalkınmasına, gelişmesine tüm benliğiyle, söylem ve eylem birliğiyle destek vermek demektir. Sağlık-Sen’li olmak; üreten, ürettiğini paylaşan, olmaktır. Sağlık-Sen’li olmak; Zor zamanlarda konuşmak demektir. Sağlık-Sen’li olmak; haksızlığa boyun eğmemek, tertemiz bir alın ve yürekle haksızlığın karşısında durmaktır.”
Çalışmalarında Sağlık-Sen Genel Merkezi’nin de büyük desteğini gördüklerini ifade eden Lökoğlu, "Bu vesileyle, aktif çalışmalarımızda yolumuza ışık tutarak, başarılı çalışmalarıyla bizlere ilham veren başta Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin Memiş ve değerli genel merkez yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü bir borç biliyoruz" diye konuştu.
Lökoğlu, Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarının hak ve taleplerinin mücadelesi yolunda, yılmadan, yorulmadan yürüyerek yetki hedefine ulaşan şube yönetim kurulu üyelerine, İlçe ve işyeri temsilcilerine, her zaman yanlarında oldukları ve yanlarında gördükleri vefakâr üyelerine de teşekkür etti.