Bayburt’un marka değer olma yolunda bazı konularda şanssız olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, Bayburt Taşı’nın bu şanssızlığı ortadan kaldırabilecek doğal bir fırsat olduğunu vurguladı. Vali Ustaoğlu Bayburt Taşı’nın ilerleyen dönemlerde marka sektörlerden biri haline gelebileceğini aktararak, “Bu projeye Vali olarak en başta bizler ve diğer paydaşlarımız sahip çıkarak bu yakalamış olduğumuz fırsatı bundan sonraki süreçte Bayburt adına inşallah bir kazanıma dönüştürmeye çalışacağız.” dedi.
Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi tarafından ’Doğal Taş Sektöründe Rekabetçilik ve Trendler’ konulu konferans düzenlendi.
Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye Konferans Salonunda düzenlenen programa Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi ve diğer ilgililer katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi Doğal Taş Üretim ve Pazarlama Desteği Merkezi Projesi’nin yürütücü ortağı olarak Bayburt İl Genel Meclisi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Proje ekipman kurulum sürecinin devam ettiği bilgisini veren Elçi, Ağustos ayı itibariyle proje kapsamında kurulan taş işleme tesislerinin faaliyete geçeceğini duyurdu.
Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ise konferansta yaptığı konuşmada, proje ortaklarıyla göreve atandıktan sonra bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyleyerek projenin şehir kimliğinin oluşması açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Bayburt’un marka değer olma yolunda bazı konularda şanssız olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, Bayburt Taşı’nın bu şanssızlığı ortadan kaldırabilecek doğal bir fırsat olduğunu vurguladı. Vali Ustaoğlu Bayburt Taşı’nın ilerleyen dönemlerde marka sektörlerden biri haline gelebileceğini aktararak, “Bu projeye Vali olarak en başta bizler ve diğer paydaşlarımız sahip çıkarak bu yakalamış olduğumuz fırsatı bundan sonraki süreçte Bayburt adına inşallah bir kazanıma dönüştürmeye çalışacağız.” dedi.
AB’den Proje bazlı destek alabilmek ciddi çaba gerektiriyor. Avrupa Birliği (AB) Projeleri hakkında sürecin nasıl işlediğine atıfta bulunan Vali Ustaoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “AB’den proje bazında para alabilmek gerçekten çok yoğun bir mesai gerektiriyor. Çok ince detayları bilmeniz gerekiyor. Gelinen noktaya ve finansmana baktığınız zaman gerçekten bu proje yaklaşık 10 milyon Euro’yu bulan çok önemli bir proje. Bunun Bayburt adına gerçekten çok katkısı olacağını tahmin ediyorum.”
“Bu işi başaracağız”
“ Bir an önce müşavirlik hizmeti firmamız ile görüşüp fabrikamızın geleceğini netleştirmemiz gerekiyor. Diğer yandan tesislerde işlenecek taşın girdi olarak rezerv durumu nedir veya ilave kaynaklara ihtiyaç duyuluyor mu gibi bunun da araştırılması yapılacak. Bunun dışında fabrika üretilecek ürünlerin değerlendirilmesi konusunda bir an önce yönetim şemasının ve pazarın da oluşturulması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Aramızda bulunan arkadaşlardan bu konuda önerileri olanlar varsa bu noktada önerilere de açığız.Proje paydaşları olarak inanıyorum ki bu işin altından kalkacağız.”
Konferans yapılan konuşmaların ardından yurt içi ve yurt dışından katılımcıların sunumlarıyla devam etti.