Dünyanın nefesini tutarak izlediği ancak Türkiye’nin fazla ilgi göstermediği 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları’na ve milli sporcularımıza Erzurum’dan sanatsal destek.
Türkiye’nin henüz altın madalya ile tanışamadığı ve 21 branşta 103 sporcu ile yarıştığı Rio’da şu ana kadar yakaladığı en büyük başarı Türkmen asıllı Halterci Daniyar İsmailov’un kazandığı gümüş madalya oldu.
15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından yaşanan olağanüstü gelişmeler ve değişen gündem nedeniyle Türkiye kamuoyunun fazla ilgi göstermediği Rio Olimpiyatları’na ve burada yarışan milli sporculara en kapsamlı destek Grafik-Tasarımcısı Orhan Ardahanlı’dan geldi.
Ardahanlı, Rio’ Olimpiyatları ve burada yarışan Türk milli sporcularına yönelik yaptığı poster çalışmaları ile bir anda sosyal medyada binlerce sporseverin dikkatini çekti.
Orhan Ardahanlı’nın yaptığı birbirinden ilginç ve anlamlı posterler Rio’da yarışan sporcularımızın da sosyal medya sayfalarını süsülüyor. Grafik-Tasarımcı Ardahanlı’nın posterleri; özgünlüğü, sosyal mesajları ve motivasyon etkisi nedeniyle hem Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) hem de Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından da yakından takip ediliyor.
Grafik-Tasarımcı Orhan Ardahanlı, çalışmalarının sporcular ve olimpiyat komitesi tarafından yoğun ilgi görmesinin kendisini mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bir çok uluslararası spor organizasyonunda Görsel-Tasarımcı olarak görev almış bir sanatçı olarak dünyanın en kapsamlı spor organizasyonu olan 2016 Rio Olimpiyatları’na da kendi penceremden bakmak istedim ve bu organizasyonu öyle izliyorum. Bu anlamda sadece Rio’da yarışan milli sporcularımıza değil, olimpiyatların genel formuna da bakıyorum. Eleştirilerimi, beğenilerimi bu şekilde iletiyorum. Tabii ki, özelde Türk sporcularımıza destek ve motivasyon sunmayı amaçlıyorum. Bu çalışmalarımın karşılık bulması ve beğenilmesi de bir sanatçı ve sporsever olarak beni mutlu ediyor."