Kılıç, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin ateş çemberinden geçtiği şu günlerde 300’e yakın polis ve askerin şehit olduğunu belirtti. 


Türk milletine baş sağlığı dileyen Kılıç, gelinen noktada çözüm sürecini rafa kaldırıp kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan yeni mücadeleyi şartsız desteklediklerini vurguladı. Kılıç, şunları kaydetti:

"Tek bir terörist bile kalmayıncaya kadar devam edilecek denen bu süreçte, hükümetin sonuna kadar yanındayız. Kamuoyunda devletimize karşı bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Devlet eliyle sivillerin öldürüldüğünü iddia eden bu kampanyalar, gayrı milli basın ve yayın organlarında hız kesmeden devam etmektedir. Terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'de her zaman olduğu gibi, bu süreçte milletimizin birlik ve bütünlüğünü, devletin egemenliğine karşı söylemlerini ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu minvalde bu partiye mensup zatların dokunulmazlıklarının kaldırılarak, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü pekiştirmelidir." 


Kılıç, ayrıca Bayırbucak Türkmenlerine yönelik, Rusya, Suriye ortaklığıyla yapılan saldırıların artırılarak katliam boyutuna geldiğini sözlerine ekledi.